Joonistuste näitus „Kummardus spontaansusele“

Pliiats on kui antenn. Keerake oma „vastuvõtjad“ õige „sageduse“ peale!

„Sagedus“ on igaühel pisut erinev, aga kõigil inimestel on ta olemas ehk kõik inimesed on võimelised joonistama oma pöörast ja ainulaadset kujundimaailma.

Kui õige tunnetus on leitud, saab joonistades välja elada alateadlikud tungid, sundmõtted ja painavad fantaasiad. Sümbolid on vaja maha laadida, sest kui nad kuhjuvad, siis võtavad nad koha sisse haigusena inimese organismis.

Eesti sürrealist Ilmar Malin nimetas seesugust loomisviisi „volens nolens“ ehk tahes-tahtmata, sest kujundid tekivad justkui iseenesest, kui alateadvusel õnnestub teadvuse rangest tsensuurist mööda lipsata. See fenomen on igasuguse loomingu ja ideede aluseks.

Mõteteta olek, väsimus, raadio, huvitav vestlus, tugevad emotsioonid või probleemid, inspiratsioon liikumisest… haiguste ravi kontrollitud!

Näitusel osalevad Eesti Kunstiakadeemia tudengid, kes on 2012. või 2014. aastal osalenud Lembe Rubeni kursusel „Joonistamine – alateadvuse väljund“.

 Osalejad:  Eliise Harjak, Søren Herschel, Regina Hirtentreu, Liis Juuse, Egert Kesa, Lembe Keskpaik, Teele Kumm, Eve Mahhov, Mirjam Mardi, Aliis Mehide, Ainiki Niinelaid, Kätlin Pesur, Pertti Pleer, Pauliine Põlder, Gerda Samm, Anna Liisa Saavaste, Sandra Sirp, Ingrid Songisepp, Grisli Soppe, Irmeli Terras, Sander Tõniste, Laura Berta Vahtra.


EKA G on avatud E–R 9.00 – 19.00

Näitus jääb avatuks 5. maini 2014

 

Jaga sõpradega:

Postitas Carolin Saareots
Viimati muudetud