kaiakaskla

kaiakaskla

Esmaspäeval, 26.08.2013 kell 18.00 avab KAIA KASKLA (1988) Draakoni galeriis isikunäituse „It’s my party, and I’ll cry if I want to (Lesley Gore)“.

Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse poolt 2001. aastal välja antud kogumiku
„Ülbe üheksakümnendad. Probleemid, teemad ja tähendused 1990. aastate eesti kunstis“ artiklis „EE – Elektrooniline Ekstaas“ kirjutab Airi Alina Allaste,
et klubikultuur on elustiil, milles peegelduvad noorema põlvkonna kesksed
väärtused. See on miski, mis toob inimesed kokku justkui mõnele riitusele.
Ühendagu neid siis muusika, teatud riietus või käitumine.

Kasutan „lo-fi“ analoogtehnikat, millega jäädvustan momente, mis on meeli
ärritavad või milleks pole antud luba. Kuigi ma ei pildista klubides, tahan
näidata, et ka festivalidest on saanud tänapäeval elustiil. Ma ei pea
eesmärgiks jäädvustada konkreetseid üritusi vüi artiste, pigem tahan panna
seisma aega seal, kus keegi teine seda ei tee.  Kaamera kompaktsus lubab mul üsna märkamatult tegutseda. Võin pärast klõpsu isegi rahva sekka peituda
nagu kriminaal, kes põgeneb kuriteopaigast.

Näituse nimi „It’s my party, and I’ll cry if I want to (Lesley Gore)“ on
võetud Lesley Gore’i 1963. aasta „It’s My Party“ nimelisest loost. Fraas
viitab ka piinlikkusele ürituse ajal mis peaks tore sündmus olema.

Kaia Kaskla

Näitus jääb avatuks kuni 7. septembrini 2013.

Tänud: EKA fotograafia osakond, Kristjan Sulõnd, Eesti Kultuurkapital,
ArtPrint.

Näituseid Draakoni galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.
___________________________________________________
Hobusepea galerii
Draakoni galerii
gsm: (+372) 52 85 324
tel.: (+372) 6276 777
fax: (+372) 6273 631
e-mail: galerii@eaa.ee
http://www.eaa.ee/hobusepea
http://www.eaa.ee/draakon
Hobusepea 2
Tallinn 10133

Kaia Kaskla
sündinud 1988, Tallinnas
elab ja töötab Tallinnas, Eestis

http://kaskla.tumblr.com

Haridus
2009-2012 Eesti Kunstiakadeemia, Vabade kunstide teaduskond, fotograafia
eriala BA
2006-2008 Tallinna Polütehnikum, fotograafia eriala

Grupinäitused
2012 LadyFest Tartu eri, kuraator Kaisa Eiche, Y galerii, Tartu
2011 Tallinn-Turu / Sama meri meis kõigis, kuraatorid Marge Monko ja Renja
Leno, Turu Kunstiakadeemia galerii, Soome
2011 TASE 2011, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinn
2010 16—18, 18.05.2010, kuraator Laura Kuusk, liikuv näitus linnaruumis,
Tallinn
2010 Noorus, Kohvik Noorus, Tallinn
2010 WHAT A FOTO!?, EKA vana maja viimane pidu, Eesti Kunstiakadeemia,
Tallinn

Bibliograafia
Ragne Nukk, Noored, ent mitte eriti vihased naised kunstisaalis, Äripäev
16.03.2012

Väljaanded/avaldatud tööd
2011 Work in Process, Eesti Kunstiakadeemia fotograafia osakond
2011 Näituse korraldamise ABC, Eesti Kunstiakadeemia fotograafia osakond
2011 ERKI moeshow 2011 (kataloog), Eesti Kunstiakadeemia

Muu kogemus
2008—2010 PÖFF, vabatahtlik fotograaf, Tallinn
2008—2010 Viru Folk, vabatahtlik fotograaf, Käsmu

Kuupäevad

Asukoht

Märksõnad

Täida küsitlus, võida meeneid!