Kalavaagen (Ingrid Allik, Urmas Puhkan).

EKA keraamika osakond, Ingrid Allik ja Urmas Puhkan valmistasid Sadhu kohviku ja Kuursaali jaoks mitu erinevat kalavaagnat ning väiksemat alust äkise serveerimiseks. Kuna Sadhu ja Kuursaal on tuntud värske kala poolest, said mereannid ja looduslähedus ka kõigi nõude inspiratsiooniks.

Toomas Leedu, Sadhu peakokk: “Kuursaali jaoks arendasime taldriku näol välja ühe eheda mereäärse situatsiooni: värsket kala süüakse siin täiesti toorelt ja selleks puhuks lõime taldriku, mis meenutab rannas olevat lamedat kivi mille peal mõned veepiisad. Ideaalne kui merelt kaldale jõudes nälg näpistab.” Ta tunnistab, et oli projekti suhtes algul reserveeritud, kuid kui koos hakati eelkõige praktilisi lahendusi otsima, sujus koostöö kenasti ning mõlemad pooled jäid tulemusega rahule. “Saime tänu taldrikutele arendada oma toitude eripära ja see tõmbab klientide positiivset tähelepanu.”

Kalavaagen (Ingrid Allik, Urmas Puhkan).

Postitas Eerik Kändler
Viimati muudetud

Teadus- ja arendusosakond