Erialaprojekt “Väikeehitis” 2020 / KOOS

Installatsioon KOOS Valgas, sügis 2020. Foto: Päär Keedus

2020. aasta augusti kahel viimasel nädalal tegutsesid EKA sisearhitektuuri esmakursuslased Valga-Valka kaksiklinnas, püstitades Pedeli paisjärve äärde paviljoni KOOS.

Paviljon on võrkstruktuuriga õhuline ja haprana mõjuv objekt. KOOS on ruumi- ja puidueksperiment, mille valmis ehitamine andis tudengitele hea võimaluse katsetada, kus lõpeb materjali paindumine ja algab murdumine ning kuidas minimaalse materjalikogusega luua uut ruumi. Kaksiklinnale annab järvepinnal peegelduv ja pilku tõmbav installatsioon juurde suvituslinna võnkeid.

Sisearhitektuuri osakond toimetas Valgas Euroopa arhitektuuritudengite võrgustiku EASA Estonia kutsel ja Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi toetusel, objekti valmimisele panid õla alla Cramo, Osmo ja Raitwood.

Kontseptsioon ja teostus EKA sisearhitektuuri osakonna 2019. aasta 1. kursus:

Anna Aleksejeva, Triin Kampus, Alvin Kanarbik, Anni Kõrvemaa, Kätlin-Karin Lond, Anet Lukas, Marit-Brit Tamme, Laura Maria Tõru, Viktoria Ugur, Maria Uiboaid, Eliisabet Valmas.

Paviljoni KOOS juhendasid b210 arhitektid: Aet Ader ja Arvi Anderson; konsulteerisid Avo Tragel ja Päär-Joonap Keedus; kohapeal juhtis ehitustöid Tarmo Tammekivi ja inseneri vaatenurga lisas Peter Stumbur.

Tähelepanu, kõik külastajad: objekt ei sobi rippumiseks ja ronimiseks.

Fotod: Päär Keedus

DSCF8406
DSCF8410
DSCF8414
DSCF8419
DSCF8422
DSCF8440
DSCF8443
DSCF8451
DSCF8454
DSCF8472
DSCF8478
Installatsioon KOOS Valgas, Päär Keeduse fotod.
Jaga sõpradega:

Postitas Triin Männik
Viimati muudetud

Sisearhitektuur