JAMES PREVETT Some Things are Bigger than Others / Mõned asjad on suuremad kui teised 

21/09/16 – 17/10/16 RAJA GALERII

15 aastat tagasi Tais käies sattusin juhuslikult selgeltnägija juurde. Ta oli tuntud kui Põhja Tai parimat tegija. Olin skeptiline, aga sõbra pealekäimisel läksin. Oli kuidas oli, aga otsustasin, et lasen tal rääkida ainult oma minevikust, mitte tulevikust. Ma ei tahtnud tulevikku teada. Uskusin, et see võiks kuidagi mõjutada minu elu edasiseid otsuseid. Nii saingi kuulda mitmeid asju oma minevikust. Kõik oli tõsi. Ta ütles üsna spetsiifilisi tõike. Et mu isal oli olnud operatsioon viimase kolme kuu vältel, jala alaosas. Tõsi. Ta ütles, et oli segaduses mu isa staatusest, kuna ta näis mu isana, aga ei olnud seda. Tõsi. Ta on mu kasuisa, kuid tema kasvatas mind üles. Palju muidki asju. Kõik tõsi. Ma olin üllatunud. Kui ma hakkasin minema, kummardus ta lähemale ja haaras mu peast ning sosistas mulle kõrva – ta pidi mulle midagi minu tuleviku kohta ütlema. Midagi kohutavat pidi juhtuma mu jalgadega, enne kui ma 40 saan. Parem, kui ma teaksin.
Ma olen 39. Mu jalad on terved.
__
James Prevett on Briti kunstnik, kes resideerub Helsingis. Ta kasutab oma töödes objekte, pilte, tekste, sageli kombineerides neid skulptuurses praktikas. Tema teosed tegelevad asjade (nii objektide kui kujutiste) vitaalsusega ja sellega, kuidas ideed jõuavad reaalsusesse – ning vastupidi. James Prevett on teinud arvukalt näitusi Inglismaal, samuti Tais, Singapuris, USA-s, Austrias, Soomes ja Brasiilias. 2006 osales ta grupiekspositsioonil Veneetsia Arhitektuuribiennaali Briti paviljonis. Hetkel on avatud tema näitus “Say What?” ASC Gallery’s Londonis ning novembris saab näha tema näitust “Matter Matter” Exhibition Laboratory’s Helsingis.

James Prevett resideerub septembris – oktoobris Raja residentuuris ning lisaks näitusele Raja galeriis annab ta Eesti Kunstiakadeemia tudengitele meistriklassi.

Näitust toetab Eesti Kunstiakadeemia installatsiooni ja skulptuuri osakond.
____

Jaga sõpradega:

Postitas Kirke Kangro
Viimati muudetud

Installatsioon ja skulptuur