Eesti Disainiauhindade gala

Asukoht:
Lilleküla jalgpallihallis, mis asub A. Le Coq Arena kõrval, Asula 4b, Tallinn

Algus k.p.:
26.09.2014

Algusaeg:
20.00

Lõpp k.p.:
26.09.2014

Eesti Disainerte Liidu 25.-28. septembril toimub IX Disainiöö, mis toob järjekordselt kohalikule disainihuvilisele sõõmu rahvusvahelist disainimelu ning tutvustab head Eesti disaini. On disainiauhindae aasta, antakse välja BRUNO tootedisaini auhind jt väärt preemiad.

Auhindade näitus on üles seatud NO99 teatris, pidulik gala toimub Lilleküla jalgpallihallis.


Kunsttööstuskoolina asutatud Eesti Kunstiakadeemia (EKA) annab käesoleval aastal esimest korda välja disainihariduse preemia, mis on mõeldud disainihariduse silmapaistvale edendajale Eestis või eestimaalasele, kelle tegevus on oluliselt arendanud rahvusvahelist disainiharidust.

Eesti majandusedu sünnib rahvusvaheliselt edukatest toodetest ja teenustest, riigi ekspordivõimest. See eeldab ettevõtjate ja avaliku sektori koostööd disaineritega – mida parem on toodete ja teenuste disain, seda suurem on ka saadav lisaväärtus. Hea disainer kujuneb enamasti hea disainihariduse kaudu. Soovime disainihariduse preemiaga esile tõsta disainiõpetajaid, -uurijaid ning disainivaldkonna areneva ja uueneva mõtte eestvedajaid. Tahame tänada inimesi, kes on oma tööga disainiharidust muutnud ja edendanud ning mõjutanud disaini õpetades Eesti disaini- ja ettevõtluskultuuri ning inimkeskse ja hästi disainitud teenustega avaliku sektori toimimist.

Esimene Eesti Kunstiakadeemia algatusel üle antav disainihariduse preemia on ellu kutsutud koostöös Eesti Disainerite Liidu, Eesti Disainikeskuse, ADC*Estonia ja Teenusmajanduse Kojaga.

2014. aastal antakse välja ka BRUNO auhind parimale tööstusdisainile ja parimale autoridisainile, parima noore disaineri auhind SÄSI, ADC*E veebi- ja graafilise disaini auhinnad, teenusedisaini auhind.

Disainiauhinda Bruno antakse välja alates 2006.a. Eesti disaini auhinda on antud välja ka disainikateedri poolt prof B.Tombergi initsiatiivil kaheksakümnendatel. Auhinna trofee, kuldne muna, mille autor on Anneliis Aunapuu on jäänud samaks. 

Rohkem infot konkursi ning auhinna kohta http://www.edl.ee/konkurss#9

Eesti Disainiauhinnad 2014 kuulutatakse välja pidulikul auhinnagalal 26. septembril algusega kl 20.00.

Lilleküla jalgpallihall, A. Le Coq Arena kõrval, Asula 4b.

Gala lõpetab Taavet Janseni spetsiaalselt selleks õhtuks valminud projektsiooni ja tantsija vaheline duett “Digitaalne kosmosereis”. 
Õhtujuhid: Jaak Prints ja Liisi Eesmaa.

Afterparty algab kell 23.00 Teater NO99-s, kuhu viib buss gala toimumiskohast. 

Piletid saadaval eelmüügist ning kohapealt.

Lähemat infot Disainiöö programmi ja gala kohta http://www.disainioo.ee/et/sisu/eestidisai11.html


Jaga sõpradega:
Lisa Google kalendrisse

Postitas Piret Mägi
Viimati muudetud

Üritused