2016. aasta Eesti edukaim kaasaegse kunsti müügigalerii alustab oma teist hooaega!

Asukoht:
ISFAG, Põhja pst 35 hoovis

Algus k.p.:
03.06.2017

Algusaeg:
14.00

Möödunud suvel rohkem kui 500 uut kunstisõpra avastanud ning ligi 50-le kunstiteosele uue kodu leidnud rändgalerii galerii kutsub kõiki sõpru ja huvilisi pidulikule hooaja avamisele laupäeval, 3. juunil kell 14:00 EKKMi kõrval asuva galerii ISFAG (Põhja pst 35) hoovis.

Pidustuste käigus vahetab Kirill Tulin välja galerii purunenud siduri, Camille Laurelli avab üheks päevaks näituse “Hõljumine” ning muusikat valib algava hooaja residentkunstnik Art Nõukas. Nagu alati, tulevad ka sel korral müügile väikevormid galerii kunstnikelt Art ja Helena, Rosa-Violetta Grötsch, Johnson&Johnson, Camille Laurelli, Anna Mari Liivrand ja Hanna Piksarv. Uue kunstnikuna lisandub sel hooajal Liina Pääsuke, kelle töid on võimalik juba sel laupäeval piiratud koguses osta.

Eelmisel hooajal erinevaid Eesti väikelinnu külastanud rändgalerii võtab sel suvel suuna lähinaabrite poole. Art Nõukase filmiprojektiga “Lost and found cinema” kavatsetakse külastada erinevaid kunstikeskuseid üle terve Baltikumi. Pealinnadest kavatsetakse siiski eemale hoida. “Hoolimata sellest, kas galerii tiirutab väliskunstnikuga Eestis või mõne eesti projektiga välismaal, on meie jaoks oluline pakkuda alternatiivset kunsti kogemise võimalust suuresti pealinnade ümber koondunud kunstiväljal,” kommenteerib galerist ja projekti algataja Siim Preiman, “seepärast otsime sel suvel üles teised omasugused väikesed ettevõtmised, vahetame omavahel kogemusi ning loodetavasti tutvume teineteise sõpradega.”

Laupäevane avamisüritus on selle aasta esimene võimalus galerii tegemistest osa saada ning end uusimate sosinatega kurssi viia. Kui kõik läheb plaanikohaselt, toimub suvetuur juuli teises pooles.

Kirill Tulin (s 1989) on Tallinnas elav kunstnik, kes ei ole lõpetanud ei Eesti Kunstiakadeemiat ega ühtegi teist kõrgharidusasutust. Tema praktikale on omane tavapäraste galeriide ja muude kunstiasutuste rolli küsimuse alla seadmine. 2017. aasta veebruaris toimus Tulini initsiatiivil Tallinna Kunstihoones performatiivne aktsioon “Mõtleme kohe pealkirja välja, palun oodake”, mis andis külastajatele võimaluse näha näituste paigaldamise protsessi.

Camille Laurelli (s 1981) on prantsuse päritolu kunstnik, kes elab ja töötab Tallinnas. Ta on kunsti õppinud Annecy ja Grenoble’i kunstikõrgkoolis. Laurelli alustas fotograafina, kuid nüüd liidab oma töödes eri kunstivaldkondi ning käsitleb kriitiliselt kunsti väärtust uuenevate tehnikaaladega maailmas. Osalenud muuhulgas näitustel „Kõrvalnähud” ja „& So On & So Forth”, mõlemad 2013. aastal Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis. 2016. aastal kureeris koos Nicolas Audureauga näituse „Lõppematud elud“ Tallinna Linnagaleriis.

Art Nõukas (s 1992) on Tallinnas elav kunstnik. Lõpetanud 2017. aastal EKA installatsiooni- ja skulptuuriosakonna. Oma ruumilistes töödes toetub suuresti filmikunstist laenatud võtetele ja visuaalidele ja paigutab helendava ekraani enda lavastatud dramaatiliste keskkondade keskmesse. Viimane isikunäitus “Milleks meile küll see mäng?” (koos Helena Keskkülaga) 2016. aasta kevadel Hobusepea galeriis.

Täname: Eesti Kultuurkapital, Tamara Luuk, Villem Säre
Foto: galerii galerii Võru Folkloorifestivalil juulis 2016

Galerii galerii alustas tegevust 2016. aastal. Tavalisse kaubikusse ehitatud rändav kaasaegse kunsti galerii võõrustab noorte rahvusvaheliste kunstnike isikunäitusi, esindab kasvavat arvu rohkem ja vähem tuntud kaasaegseid kunstnikke ning tegeleb aktiivselt kunsti uute publikuteni viimisega. Esimesel hooajal tiirutas galerii mööda suvist Eestimaad, külastades muuhulgas Rakvere Pikka Kreisilaata, Võru Folkloorifestivali, Viljandi Folki ja Toila Oru pargi promenaadi. 2017. aastal kavatseb galerii külastada suuremaid ja väiksemaid kunstikeskusi Eestis, Lätis ja Leedus.

Rohkem infot:
Siim Preiman
galerist
+372 53432526
galerist@galeriigalerii.ee

Jaga sõpradega:
Lisa Google kalendrisse

Postitas Solveig Jahnke
Viimati muudetud

NäitusedÜritused