Kunstiakadeemia nädalakiri nr 26


UUDISED

ADAPT-r päev Tallinnas 7. aprillil

Praktika = uurimistöö: doktoritöö mudel ja meetodid à la ADAPT-r

Eesti kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskond arendab koos ADAPT-r projekti partnerülikoolide rahvusvahelise võrgustikuga välja arhitektuuri ja linnaplaneerimise loomepõhist doktoriõpet. Sellega seoses toimub 7. aprillil, 2016 algusega kl 12.00 Eesti kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonnas Pikk tn 20, III korruse saalis ADAPT-r päev. Kõik huvilised on oodatud!

Vaata lähemalt


ERKI Moeshowl osalejad valitud!

Moespetsialistidest koosnev karm, kuid õiglane žürii, on nüüdseks oma otsuse langetanud. Selgunud on kollektsioonid, mis pääsevad 21. mail

toimuva ERKI Moeshow 2016 lavalaudadele.

Eelmise nädala lõpus tuli kokku moevaldkonna tipptegijatest koosnev žürii, kes seisid silmitsi raske ülesandega. Neljakümnest saabunud kollektsioonist

tuli välja valida kõige erakordsemad. Otsus oli niivõrd keeruline, et 22 kollektsiooni asemel pääseb finaalshow’le hoopis 23 andeka moelooja looming.

Žürii ühise otsuse tulemusena pääsevad edasi järgmised kollektsioonid

NOAR.eu ja EKA noorte kunstnike konkurssi ootab publikuhääli veel 6. aprillini

Eesti kaasaegse kunsti keskkond NOAR.eu korraldab koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga noorte kunstnike konkursi eesmärgiga esitleda andekaid noori loojaid ja nende praeguseid tegemisi. Teostega saab tutvuda ning hääletuses osaleda kunstikeskkonnas www.NOAR.eu perioodil 6.aprillini Valikut konkursiteostest saab näha kohvikute NOP ja Wabadus seintel.

Konkursil osalevad: Sten Eltermaa, Madlen Hirtentreu, Pille-Riin Jaik, Eldar Jakubov, Liisa Jugapuu, Helena Keskküla ja Art Nõukase duo, Anna Lihodedova, Anna Mari Liivrand, Mihkel Maripuu, Johanna Mudist, Alissa Nirgi, Robin Nõgisto, Alina Orav, Ann Pajuväli, Hanna Piksarv, Mark Antonius Puhkan, Kristin Reiman, Kristel Saan, Sten Saarits, Uku Sepsivart, Silvia Sosaar ja Kadi-Maarja Võsu.

Loe veel


EKA Galerii ootab näitusetaotlusi

Avatud on EKA GALERII 2016. aasta näituseprogrammi taotlusvoor perioodiks september 2016–veebruar 2017. Taotluste tähtaeg on 22.aprill 2016

Lisainfo

Facebook


Tallinna Raamatumessil osaleb ka EKA Kirjastus

7.– 9. aprillil osaleb Eesti Kunstiakadeemia Kirjastus Rahvusraamatukogus toimuval Tallinna Raamatumessil 2016. Kohapeal on saadaval valik Kunstiakadeemia kirjastatud raamatuid, samuti valdav osa teisi Eesti kirjastusi.

Messi täpsema programmi leiab siit:

http://estbook.com/programm/

Kontakt:

Neeme Lopp

50 29 286


EKA esindajad esinesid merekultuuri teemalisel seminaril

1.aprillil toimus Teaduste Akadeemias Merekultuuriaastale pühendatud seminar "Eesti Mereteadus ja merekultuur", kus esinesid ettekannetega ka Eesti Kunstiakadeemia rektor akadeemik Mart Kalm loenguga “Vaade merele: 20ndate-30ndate supelarhitektuurist” ja kunstiteaduse lektor Tiina Abel loenguga “Kuus eesti kunstniku merepilti, kaastekstiga”

Vaata programmi

EKA Õpilasakadeemia

EKA Õpilasakadeemia ootab sel nädalal õpilasi kogema uut ja vana arhitektuuri ja harjutama moestaaride tehnikat

Sel nädalal toimub EKA Õpilasakadeemias veel kolm põnevat tegevust, kuhu oodatakse kõiki huvilisi. Infot võib julgelt jagada.

ARHITEKTUUR

K 6. aprill kl 17.00 – 19.00

Linnaekskursioon

V aatame sisse Eesti Arhitektuurimuuseumisse, jalutame läbi Rotermanni kvartali, õppides märkama uue ja vana arhitektuuri sümbioosi, uurime Linnahalli näitel, kuidas arhitektuur ühendab mere linnaga ja lõpetame Kultuurikatlas, kuhu on peidetud mitmed arhitektuuriga seotud olulised organisatsioonid. Koguneme kell 17.00 arhitektuuriteaduskonnas (Pikk 20).

Registreerumine siin

MOEDISAIN

L 9. aprill

Kl 11:00-13:30

Tahan olla Yamamoto!

Praktiline drapeerimise töötuba. Katsetame kanga voltimise abil uute vormide ja siluettide loomist. Proovime tajuda kuidas mähitud vormist võiks saada lõige. Töötuba viib läbi moeosakonna magistrant Anna Viik.

Kogunemine kell 10:50 Estonia pst 7 III korrus, ruum 335

Kl 14:00-16:30

Tahan olla Gruau!

Moejoonistuse kiirkursus. Ühe silmaga vaatame modelli ja teisega tutvume erinevate efekttehnikatega. Juhendab moeosakonna tudeng Katrin Aasmaa.

Kogunemine kell 13:50 Estonia pst 7 III korrus, ruum 335 ees

Registreerumine siin

AVATUD LOENGUD

Disainiteaduskonna avatud loengud

Johanna Tammsalu

6. aprillil kell 17.30

Eesti Kunstiakadeemia

Estonia pst. 7, ruum 426


6. aprillil räägib Johanna Tammsalu ideede arendamisest põrumise ja mugavustsoonist väljumise kaudu

Eesti tootedisainer Johanna Tammsalu on õppinud Londonis loomingulist reklaami ja Madriidis tootedisaini, ning hetkel on disainistuudio Tamma Design eestvedajaks. Ta on nomineeritud SÄSI noore disaineri auhinnale

ning valitud 20 parema hulka 800 disaineri seast Pure Talents võistlusel IMM Kölni Disaininädalal 2015. aastal. Ta on osalenud mitmetel rahvusvahelistel disainimessidel.

Lisainfo


Näitused

Eksperimentaalne tekstiilitrükk

EKA G Galeriis

Estonia pst 7/Teatri väljak 1

Tallinn

28.03.- 30.04.2016

Kohtumine autoritega 5.04. kl 17.00

Alates 28.03.16 on EKA fuajees, Estonia pst. 7 avatud näitus suureformaadilistest tekstiilitrüki teostest, mis valmisid 2. kursuse valikaine trükitud tekstiilide disain raames. Ühisnäitusel osalevad neli tekstiilidisaini ja kaks nahakunsti bakalaureuse tudengit ning kaks tekstiilidisaini eriala magistranti.

Olete oodatud näitusele ja kohtumisele autoritega 05.04.16 kell 17.00

Lisainfo
Detail Irina Pommeri kangast „Vihmane Peterburg“
Detail Irina Pommeri kangast „Vihmane Peterburg“
“–“

Haapsalu Linnagalerii

7.-30.04.2016

Avamine 7.04.2016 kl 19.00

6. aprillil, kolmapäeval kell 19.00 avatakse Haapsalu Linnagaleriis näitus “–“.

Näitusel osalevad Mari Armei, Alissa Nirgi, Fidelia Regina Randmäe ja Anu Tehver.

Noored kunstnikud jagavad oma teisel ühisnäitusel publikuga viimase aasta jooksul tehtud töid.

Soovijaid viib näituse avamisele buss, mis väljub Estonia kontserdisaali kõrvalt 6.04 kell 17.30. Tagasisõit kell 21:30, Tallinnasse jõuab buss orienteeruvalt kell 23:00. Bussile saab registreeruda siit: http://doodle.com/poll/fmvdsxaf6ph4cvyf

Näitus on avatud 7.-30. aprillil K-P kell 12-18.

Täname: Marleen Armei, Sergei Belakon, Kristiina Hansen, Kaspar Kiinvald, Paul Kuimet, Madis Kurss, Marco Laimre, Marko Nautras, Terje Nirgi, Hanno Soans, Reimo Võsa-Tangsoo, Eesti Kultuurkapital, EKA fotoosakond, Omniva, Moe Õllevabrik


Galerii Mihail esitleb ― väljapanek Mихаил

1. aprillil avas oma uksed korterigalerii Mustamäel, Tallinnas. Austades korterinäituste, majutusprojektide ja Le Corbusier’ traditsioone, on galerii oma nime saanud kuulsalt 1980. aasta Moskva olümpiamängude maskotilt Miškalt.

Loe lähemalt


Okapi galeriis ühisnäitus „M_M_M_M“

„M_M_M_M“ on metallikunstnike Rait Siska ja Risto Tali, fotograafi Temuri Hvingija ja muusiku ning performance-kunstniku Erik Alalooga ühisprojekt, kus põimuvad autorite vaated kaasaegsele kunstile ja elule laiemalt. Lisaks kõigele muule ühendab kunstnikke huvi arhitektuuri vastu. Loomingulisi impulsse saadakse hoonete eripärasusest, selle detailsusest ja vormilisest struktureeritusest.

Loe veel

Anni Kagovere


OMAL AJAL

1.04.–25.04.2016

Näitusel "Omal ajal" näeb ehteid ja anumaid Jaapani metallikunstitehnikas mokumeganes. Mokumegane tehnikas loodud teosed on hoopis erinevad külmast kõrgpoleeritud läikest, mida oleme harjunud metalli puhul nägema. Kirjud pinnad mõjuvad orgaaniliselt.

Mitmekihilised mustrid tõmbavad pilgu elava tulena ainiti endale ja kutsuvad jälitama materjalis paistvaid jooni ja radasid.

Anni Kagovere on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia ehtekunsti osakonna ning omandanud magistrikraadi Tokyo Kunstiülikoolis.

Loe rohkem


Art ja Helena

EKA Installatsiooni ja skulptuuri tudengi ja 2015 vilistlase

Ühisnäitus „Milleks meile küll see mäng?“

Hobusepea galerii, Hobusepea 2

Tallinn

→ 4.04.2016

Loe lähemalt

EKA installatsiooni ja skulptuuri

osakonna professor

Kirke Kangro

Diskreetne elevant

Toompea lossi kunstisaal

→ 22.04.2016

Vaata

EKA em.prof. Tiit Pääsuke ja

keraamika vilistlane Kris Lemsalu

Kaunitar ja Koletis.

Kuraator Tamara Luuk

Tallinna Kunstihoone

Vabaduse väljak 6/8

Tallinn

→ 01.05.2016

Vaata

In Memoriam

In memoriam Lilian Linnaks

27.II 1929 – 28.III 2016

Eesti kunstiväli jäi vaesemaks ühe olulise inimese võrra. 28. märtsil lahkus meie seast metalli- ja ehtekunstnik, Eesti Kunstnike Liidu auliige ja Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessor Lilian Linnaks.

Lilian Linnaksi näol oli tegu mitmekülgse loojaga, kelle isikusse koondusid põimituna mitu poolust ̶ kunstnik, tootedisainer, õpetaja, uurija.

Loe edasi

Solveig Jahnke
Kommunikatsioonijuht/Head of Communications
solveig.jahnke@artun.ee
Tel +372 6267 111
Mob +372 5626 4949
www.artun.ee
Eesti Kunstiakadeemia