Kunstiakadeemia nädalakiri nr 40 - 50 meetrit uudiseid


Uudised

EKA animatsioon pälvib auhindu: Sander Joone "Velodrool" sai järjekordse tunnustuse

Kunstiakadeemia animatsiooni eriala tudeng Sander Joon sai Põhja-Ameerika suurimal rahusvahelisel animaprofessionaalide festivalil The Ottawa International Animation Festival (OIAF) oma tudengifilmi "Velodrool" eest järjekordse preemia, seekord parima animatsioonitehnika kategoorias. Festivalile esitati tänavu 2311 filmi 86-st riigist, neist valiti võistlema 80 lühifilmi ja 7 täispikka animatsiooni.

40. aastapäeva tähistava Ottawa rahvusvaheise animatsioonifestivali auhinnasaajad kuulutati välja 24. septembril pidulikul galal Püha Brigidi Kunstikeskuses.

Award for Best Animation Technique

VELODROOL

Sander Joon

Estonia

2015

FROM THE JURY

"Inventive use of perspective. Great sight gags - unique and not your typical go-to. Does what animation does best - transforms. Loved the sparse colours and design."

ABOUT THE OIAF

The Ottawa International Animation Festival (OIAF) is one of the world’s leading animation events providing screenings, exhibits, workshops and entertainment since 1976. OIAF is an annual five-day event bringing art and industry together in a vibrant hub and attracting more than 28,000 artists, producers, students and animation fans from around the world. This year’s OIAF ran from September 21 – 25, 2016. Visit the OIAF website at: www.animationfestival.ca.

Vaata lisaks
Sander Joon, Velodrool. Kaader filmist
Sander Joon, Velodrool. Kaader filmist
Rektor Mart Kalm esineb rahvusvahelisel konverentsil peakõnelejana

28.-30. septembrini toimub Kielis, Saksamaal rahvusvaheline Läänemere regiooni kultuuripärandi foorum

"From Postwar to Postmodern - 20th Century Built Cultural Heritage", kuhu on ühe peakõnelejana kutsutud kõnelema ka Eesti Kunstiakadeemia rektor akadeemik Mart Kalm.

Kalmu kõrval astuvad peaesinejatena üles veel Briti arhitekt Sir David Chipperfield, arhitekt Wessel de Jonge Hollandist ja Susan Macdonald (Getty Conservation Institute) USA-st.

Registreerumine

Lisainfo


EKA doktorandid Eva Sepping ja Kaarel Truu osalesid Teaduste Akadeemia kolme-minuti-loengute finaalvõistlusel

Eesti Teaduste Akadeemia korraldatud kolme minuti pikkuste loengute konkurss kulmineerus 23.septembri õhtul toimunud galaõhtuga. Eelkonkursside sõelale jäänud 17 noorteadlase seas oli ka EKA muinsuskaitse ja konseerveerimise eriala doktorant Kaarel Truu (loeng “Tallinna keskaja taaskasutus”), kelle uurimisteemaks on nõukogudeaegsed restaureerimistööd Tallinna vanalinnas ning kunsti ja disaini eriala doktorant Eva Sepping, (loeng "Eestis on hea, aga kodus veel parem – Venemaa eestlaste rahvustundest"). Eva uurimistöö aluseks on enamasti välitööd ja ekspeditsioonid nii Eestis kui ka Eestiga seotud paikades Venemaal, töötades peamiselt videozhanris. Eva uurib ka rahvuslikku identiteeti ning sellega seotud avalikke üritusi Eestis.

Kolme minuti jooksul tuli noorteadlastel avada oma teadusvaldkonna suured sihid ja mahutada sellesse oma teadustöö kvintessents. Galaõhtust tegi otseülekande veebis ka ERR Novaator.

Konkursi sügavam mõte on teaduse populariseerimise õppimine ja harjutamine. Tartus ja Tallinnas peetud loengutel ja praktiliste harjutuste raames arutati noorteadlastega teaduskommunikatsiooni tähendust kaasaegses ühiskonnas ning otsiti viise, kuidas viia teadlase sõnum kuulaja-vaatajani.

Loe rohkem

Moedisaini professor Piret Puppart astus üles Kultuuriminsteeriumi korraldatud Kultuurifoorumil Narvas, teemaks "Traditsioonist innovatsioonideks"

Narvas Geneva Kultuurikeskuses peeti 23. septembril kultuurifoorumit „Traditsioonid innovatsioonideks“. Juba kolmandat korda toimuval foorumil arutati seekord, kuidas muuta rahvakultuuripärand ning esivanemate traditsioonid innovatsiooniallikaks ning suunata noori rahvuskultuuri rohkem väärtustama. Rahvakultuuri ja selle arendamise võimalustest uute väärtuste loomisel tänapäeva kultuuriruumis inspireerisid foorumil osalejaid mõtlema ja arutlema Ukraina päritolu Eesti muusik Ruslan Trochinski ning Eesti Kunstiakadeemia moedisaini professor Piret Puppart. Foorum pühendati 24. septembril tähistatavale Eesti rahvuste päevale.

Rohkem infot üritusest
Piret Puppart. Foto: Anastassia Volkova
Piret Puppart. Foto: Anastassia Volkova
EKA muinsuskaitse tudengid maalisid Ökomässul freskot

Patareis toimunud Ökomässul õpetas profikrohvija Kalle Kase (MTÜ Antiigiveeb) huvilistele lubikrohvimist. Eesti Kunstiakadeemia muinsuskaitsetudengi Johanna Lampi ja Elle Lepiku käe all maaliti krohvipinnale fresko. EKA seinamaalingute konserveerimise õppejõud Hilkka Hiiop tutvustas antiikroomlaste poolt välja arendatud nn. poleeritud fresko tehnikat, mida ei tunne ei varasem ega hilisem maalikunsti ajalugu. Suurejoonelise fresko ühiskrohvimises ja -maalimises võisid osaleda kõik, kel käsi kellu või pintsli järele sügeles.

Vaata pilte ja filmi




Disainiharidus 50

50 aastat disainiharidust Eestis ja kunstiakadeemias

Tänavu täitub viiskümmend aastat disainiõppe (tööstuskunsti kateedri) loomisest Eesti Kunstiakadeemias (toona Eesti NSV Riiklik Kunstiinstituut e. ERKI). Selle tähistamiseks on kavas mitmeid sisukaid tegevusi kogu õppeaasta vältel. Esimese avaliku üritusena käivitub 5. oktoobrist koostöös Apollo raamatupoega disainiteemaline loengusari “Disaini 9 nägu...” Loengusarja eesmärk on avada kuulajale disaini varjatumaid ja vähemnähtud palgeid. Loengud kulgevad läbi terve õppeaasta ja toimuvad kord kuus kolmapäeviti Solarise Apollo raamatupoe auditooriumis.

Esimene loeng

"ERKIDISAIN -- ühe legendi sünd"

Lektor graafilise disaini professor Ivar Sakk, PhD

5.oktoober 2016 kell 18.00

Solarise Apollo raamatupoe auditooriumis

Loengu teemaks on Kunstiakadeemia disainihariduse üks periood, 1980ndad aastad, mil Bruno Tombergi juhatatud tööstuskunsti kateedri nimeks sai lennukas Erkidisain. Sakk vaatleb seda perioodi läbi isiklike kogemuste ja subjektiivse prisma.
Plakati kujundus: Aimur Takk, juhendajad Uku-Kristjan Küttis, Kristjan Mändmaa
Plakati kujundus: Aimur Takk, juhendajad Uku-Kristjan Küttis, Kristjan Mändmaa
Ivar Sakk (sünd 1962 Kiviõlis) õppis aastatel 1980 -1986 Eesti NSV Riiklikus Kunstiinstituudis ja lõpetas tollase tööstuskunsti kateedri kunstnik-konstruktorina (nii oli diplomi peal kirjas). Pärast lõpetamist töötas vabakutselise graafilise disainerina ning büroodes Graaf, Vaal Disain ja Sakk & Sakk, kuni kutsuti 2003. aastal õppejõuks Kunstiakadeemiasse. Seal on ta ametis praegugi. 2005 kuni 2015 oli ta graafilise disaini osakonna juhataja ja professor, aastast 2012 PhD.

Huvide hulka kuuluvad plakat, tüpograafia ja arhitektuuri ajalugu. Sakk sai 2013. aastal oma tüpoajalugu käsitleva raamatu "Aa kuni Zz" eest olulisel rahvusvahelisel raamatukonkursil "Best Book Design from all over the World" pronksmedali. Tema disainitöid on avaldanud ajakirjad Novum, Graphis, Print ja Communication Arts, tema artikleid disaini kohta Sirp, Eesti Ekspress, Estonian Art, kunst.ee, Typo jt väljaanded

Loengutesarja korraldab EKA disainiteaduskond

Kureerib tootedisaini osakonna dotsent Merike Rehepapp
Ivar Sakk. Foto: Terje Lepp
Ivar Sakk. Foto: Terje Lepp
Disainiööl toimus Kultuurikatlas disainihariduse juubeliaastale pühendatud heategevuslik Disainioksjon nr.10.

Eesti disainihariduse 50. juubeliaasta puhul määrati Disainioksjoni tulust sihtotstarbeline stipendium suuruses 1500 € EKA tootedisaini III kursuse tudengile Maarja-Liis Raamatule, kes suundub üheks semestriks L’École de design Nantes Atlantique'i, Prantsusmaal, et sooritada välisõpingud tööstusdisaini erialal.

Zhürii - koosseisus Merike Rehepapp, Aivar Habakukk, Tõnis Vellama - sõnul demonstreerib Maarja-Liis oma tegevustes suurt potentsiaali saada disainiala professionaaliks.

"Lisaks pliiatsi teravusele, on Maarja silmapaistvalt aktiivne ka koolivälises tegevuses, andes oma panuse garaazh 48 üritustel, lüües käsi külge eesti polaarjaama ideekavandite loomisel, parandades maailma TEDxYouth üritusi korraldades ja palju muud. Seekordne stipendium läks tudengile, keda on vaid rõõm õpetada, juhendada ja tunda,” ütleb zhüriiliige Merike Rehepapp.

Disainioksjonitell heategevuseks kogutud rahaga on toetatud Eesti disainitudengite täiendõpinguid, töötubades ja messidel osalemist ning praktikat.

10 aastat tagasi toimunud esimese oksjoni stipendiumi sai Pent Talvet praktikaperioodi toetuseks Nokia mobiiltelefonide arenduskeskuses. Täna on Pent tunnustatud tegija disainibüroos Iseasi.
Maarja-Liis Raamat, paremal, võtmas vastu õnnitlusi Merike Rehepappilt
Maarja-Liis Raamat, paremal, võtmas vastu õnnitlusi Merike Rehepappilt
Uus maja

Neljapäeval, 15. septembril kuulutas Eesti Kunstiakadeemia oma uue hoone rekosntrueerimiseks ja rajamiseks välja ehitushanke. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 31. oktoober, 2016. Ehitushanke tingimused on leitavad riigihangete portaalis
KUU arhitektide projekt EKA uuele hoonele Kotzebue 1/Põhja pst 7
KUU arhitektide projekt EKA uuele hoonele Kotzebue 1/Põhja pst 7
Avatud loengud

Vabade kunstide teaduskonna avatud loeng

Briti kunstnik Laura Buckley

30.09.2016 kell 16

Lembitu 10B, ruum 136

Laura Buckley on Kumu kunstifilmide festivali KuFF peakülaline, tema tööd „The Magic Know-How“ (2013, 9’22’’) saab näha KuFFi avaseansil „Moving Pictures: Artist’s Films from the Film London Jarman Award“

29. septembril 2016 kell 19.00 Kumu auditooriumis.

On Friday, 30 September at 4 pm British artist Laura Buckley will speak about her works.

Laura Buckley is the main guest of the Kumu Art Film Festival KuFF, her film The Magic Know-How will be presented at the KuFF's opening screening Moving Pictures: Artist’s Films from the Film London Jarman Award on 29 September 2016 at 7 pm in Kumu Auditorium.

Vaata ka
Laura Buckley
Laura Buckley
Teemaõhtu „Moefoto sünd“ koos Eesti Kunstiakadeemia õppejõu Anu Ojaveega

01.10.16 16:00–17:00

Kumu hariduskeskus

Osalemine muuseumipiletiga

Millal ja kuidas sündis moefoto? Kuidas on see valdkond arenenud ajas ja milline on Eesti moefoto ajalugu ja kulg? Moefotole pühendatud teemaõhtul aitab Eesti Kunstiakadeemia moeajaloo õppejõud Anu Ojavee leida vastused moefoto sünni ja ajaloo kohta nii Eestis kui ka võõrsil.

Anu Ojavee on lisaks loengupidamisele ja lõputööde juhendamisele kirjutanud moeajaloo teemalisi artikleid ning teinud kaastööd teatmeteostele, korraldanud mõned rõivamoenäitused ja olnud konsultandiks erialanäituste korraldajatele, hetkel on töös kohaliku rõivamoe ajalugu lähemalt tutvustav raamat.

Üritusel osalemiseks tuleb soetada muuseumipilet, millega saab samal päeval külastada ka ettekannet inspireerinud näitust „Poeesia ja spliin. Viktoriaanlik naisekuju ja mood Aleksandr Vassiljevi kogu näitel“.

Üritusel osalemiseks palutakse huvilistel eelregistreeruda. Osalejate arv on piiratud.

Loe lähemalt
Foto: Kumu
Foto: Kumu
Töötoad

ERKI Moeshow 30 paneb kokku 2017 aasta tiimi. Homme kujundustiimis osalemisest huvitatutele esimene kokkusaamine!
GD: Carl-Robert Kagge ja Ronald Pihlapson
GD: Carl-Robert Kagge ja Ronald Pihlapson
Ehte-ja sepakunsti osakonna töötoa esitlus

29.09.2016 kl 16.00

Noblessneri valukoda, Peetri 12

Eksperimentaalne valukursus Noblessneri sepikojas

Septembri kahel viimasel nädalal viib ehte- ja sepakunsti eriala läbi eksperimentaalse metallivalamise meistriklassi. Möödunud nädala materjal oli alumiinium, algaval nädalal võetakse käsile malm.

Erinevaid valu vorme katsetavad eriala tudengid, meistrid ja õppejõud. Malmivalamise protsessi ja kahenädalase töö tulemust on huvilistel võimalik vaadata neljapäeval, 29 septembril alates kell 16 Noblessneri sepikojas.

Sepikoja asukoht
Valukoda
Valukoda
Piirissaare palvela põlengus kannatada saanud kunstimälestiste konserveerimise töötuba

Taas on toimumas konservaatoritele midagi erialaselt erakordset: 24.-28.oktoobrini leiab Eesti Vabaõhumuuseumis aset Piirissaare palvemaja põlengus kannatada saanud kunstiväärtuste “ühiskonserveerimine”. Olukorra kaardistamiseks ja avariitöödeks on Eesti Kunstiakadeemia kaasabil organiseerimisel põnev ja suurt erialast väljakutset pakkuv seminar-töötuba. Päästeaktsioonis on osalemas muljetavaldav ring professionaalseid konservaatoreid, kelle käe all avaneb suurepärane võimalus kogemusi omandada ka meie tudengitel.

Näitused

Kadri Mälk. Testament

28.09.-27.10.2016

Niguliste muuseum

Alates kolmapäevast, 28. septembrist on Niguliste muuseumis avatud Eesti ehtekunsti suurkuju, Eesti Kunstiakadeemia professor Kadri Mälgu tööde näitus Kadri Mälk. Testament.

Nõtke ja peen, samas metsik ja iseseisev, on professor Kadri Mälgu, rahvusvaheliselt tuntud eesti ehtekoolkonna looja ja selle hinnatuima esindaja looming. Talle piisab täiesti ehtest kui ehtest, ta ei kipu välja selle intiimsusest, selle väärisobjektilisusest ja ihulähedusest. Kõik, mida võiks nimetada traditsiooniks, aitab tal oskuslikult ohjata kontrollimatut pulbitsevat jõudu, meeleheitlikku kirge ja elutahet kõiges oma leppimises ja leppimatuses, allumises ja allumatuses ühtaegu.

Kadri Mälgu töid on muuhulgas omandanud Victoria ja Alberti Muuseum Londonis, Alice ja Louis Koch Sammlung Zürichis, Riiklik Ermitaaži Kunstimuuseum Peterburis, muuseumid Moskvas, Hamburgis, Berliinis, NY-s, LACMA Los Angeleses, Espace Solidor Cagnes-sur-Mer´is Prantsusmaal ja arvukad erakogud.

Kadri Mälgu viimaste aastate ehteloomingut saab näha 27. septembrist 27. oktoobrini Tallinnas Niguliste muuseumis ja Portreegaleriis, viimases on kõrvuti kunstniku enda ehetega eksponeeritud ka tema joonistusi ja valik 1997.aastal alguse saanud ehtekollektsioonist.

Näitusega paralleelselt ilmuva samanimelise raamatu kaaskirjastaja on Arnoldsche Art Publishers.

Näitus Niguliste muuseumis jääb avatuks 27. oktoobrini 2016.
Erich. Ehisnõel 2016 Kadri Mälk, h 74 mm. Gagaat, hõbe, värv, turmaliin
Erich. Ehisnõel 2016 Kadri Mälk, h 74 mm. Gagaat, hõbe, värv, turmaliin
Tallinna Teisipäev 27. septembril

Alanud kunstihooaja esimene Tallinna Teisipäev toimub 27. septembril. Spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtu raames ootavad külastajaid neli galeriid - Positiivi galerii, EKA galerii, Temnikova & Kasela galerii ja Vaal galerii. Kella 17st kuni 21ni õhtul tutvustavad näitusi nii galeristid kui kunstnikud ise, kuid valmis tuleks olla ka sportlikumat laadi ettevõtmiseks. Õhtu lõppeb Eesti Kaasaaegse Kunsti Muuseumis, mille kohvikus toimub Laura Kuuse raamatu esitlus.

Kaht fotokunstinäitust kaasav Tallinna Teisipäev juhatab sisse Eesti Fotokunstimessi, mille avamine on neljapäeval, 29. septembril.

27. septembril kell 18.00 toimub EKA galeriis Tallinna Teisipäeva raames kohtumine näitusel "–" osalevate kunstnikega.

"–" on 2016. aastal EKA fotograafia bakalaureusekraadiga lõpetanud kunstnike Mari Armei, Fidelia Regina Randmäe, Alissa Nirgi ja Anu Tehveri ühisnäitus. Näha saab kunstnike uuemat loomingut, mis oli kevadel väljas Haapsalu Linnagaleriis ning on nüüd jõudnud Tallinnasse. Näitus jääb avatuks 30. septembrini.

Näituse graafiline disainer on Eleonora Šljanda.

17:00 Positiivi galerii (Roo 21a)

EKA fotoosakonna dotsendi Laura Kuuse näitus “Flatland”

Laura Kuuse näitus "Flatland" on kutse ehituspoodi, kinnisvaraportaali ja sisekujunduskirjanduse klassikasse, niisiis kohtadesse, kuhu ilmselt paljud meist suvede jooksul kasvõi korra sattunud on. Millist tapeeti valida unistuste koju? Mida väljendavad inimesed läbi oma isikliku ruumi kujundamise? Kust ammutavad kaasaegsed kunstnikud inspiratsiooni ja leiavad tööde teostamiseks materjali? Seda näitust on aidanud valmistada retked maitse-, müügi- ja ehitusmaailma.

 Tallinna Teisipäeval tutvustab näitust kunstnik ise.


Frauenaus rahvusvahelisel klaasinäitusel "Glaserotika" esinevad oma töödega Mare Saare, Piret Ellamaa ja Peeter Rudaš.

3.10.2016 – 26.11.2016

Galerie am Museum, Frauenau

Eisch Atelier

Grafenauer Str. 8

94258 Frauenau

www.glaserotika.de

Eesti Kunstiakadeemia installatsiooni ja skulptuuri osakond esitleb:

JAMES PREVETT

Some Things are Bigger than Others/Mõned asjad on suuremad kui teised

21.09. - 17.10.2016

Raja Galerii, Tallinn

James Prevett on Briti kunstnik, kes resideerub Helsingis. Ta kasutab oma töödes objekte, pilte, tekste, sageli kombineerides neid skulptuurses praktikas. Tema teosed tegelevad asjade (nii objektide kui kujutiste) vitaalsusega ja sellega, kuidas ideed jõuavad reaalsusesse - ning vastupidi. James Prevett on teinud arvukalt näitusi Inglismaal, samuti Tais, Singapuris, USA-s, Austrias, Soomes ja Brasiilias. 2006 osales ta grupiekspositsioonil Veneetsia Arhitektuuribiennaali Briti paviljonis. Hetkel on avatud tema näitus "Say What?" ASC Gallery's Londonis ning novembris saab näha tema näitust "Matter Matter" Exhibition Laboratory's Helsingis.

James Prevett resideerub septembris - oktoobris Raja residentuuris ning lisaks näitusele Raja galeriis annab ta EKA tudengitele meistriklassi.
Näituse plakat
Näituse plakat
**Viimane võimalus näha Eestis EKA doktorandi, kunstnik Jaanus Samma näitust

“NSFW. Esimehe lugu” – näitus on avatud 9. oktoobrini Okupatsioonide muuseumis!**

Kunstnik Jaanus Samma näitus jutustab fiktiivse ooperi vormis loo edukast kolhoosiesimehest hüüdnimega Esimees, kes mõisteti 1960. aastate keskpaigas homoseksuaalse tegevuse tõttu vangi.

Videotest, fotodest, ruumi-installatsioonist ja arhiivimaterjalidest koosnev näitus toob esile Nõukogude perioodi tagakiusamiste grotesksuse, kus riigivõim kontrollis ka inimeste intiimsfääri. Näitus esindas Eestit

2015. aastal 56. Veneetsia kunstibiennaalil.

Videod on valminud koostöös režissöör Marko Raadiga.

Näituse kujundas ja pani üles Valge Kuup.

Loe näituse kohta Okupatsioonide muuseumi koduleheküljelt

Näituse koduleheküljelt: www.chairmanstale.com

Jaanus Samma on õppinud Eesti Kunstiakadeemias graafikat ja õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia doktoriõppes. 2013. aastal võitis Jaanus Samma Köler Prize’i grand prix’ ja publikupreemia.

Okupatsioonide muuseum on avatud:

septembris: E-P 10.00-18.00,

oktoobris: T-P 11.00-18.00.

Toompea 8, 10142 Tallinn

Näitus „Tunne Eesti disaini. Sissejuhatus“

Tartu Kunstimuuseumis

29.09.2016-01.01.2017

Eksponeerimisel:

Anna von Maydell / Atelier für Kunstgewerbe, A. M. Lutheri mööblivabrik, J. Lorupi klaasivabrik, E. Taska töökoda, Tarbeklaas, Standard, Estoplast, Kunst ja Kodu, Tallinna Ehituskeraamikatehas, Kunstitoodete Kombinaat, Punane Ret, Salvo, Ruum ja Vorm, Martin Pärn, Tarmo Luisk, Veiko Liis, Jaanus Orgusaar, Kärt Ojavee, Raili Keiv, Keha3, HUUM, Iseasi, Scheckmann, Kärt Põldmann, Marit Ilison, Warm North, Johanna Tammsalu, Monika Järg, Anton Koovit, Kelpman Textile jt.

Kuraator: Kai Lobjakas, Eesti Tarbekunsti- ja Disanimuuseum

Kunstiakadeemia tudengite performance Miksmittesus/Whynotness

2sel oktoobril kell 18.00 toimub Helikopter Stuudios "Performance objektidega" lõpu-showing "Miksmittesus/Whynotness".

Aadress: Tulika 9/11 Tallinn

Kuidas kohta leida:

https://www.youtube.com/watch?v=3aql8vDHL2k&feature=youtu.be

Osalevad tudengid:

Karoliina Kull, Albert Iglesias Aulet, Alexandra Mitterhuber, Janine Roefke, Laura Cemin, Sigrit Lõhmus, Bronagh Gallagher, Inga Tsernova, Johannes Valdma, Ernests Austriņš, Kadi-Maarja Võsu

Juhendajad: Tiina Sööt ja Mai Sööt

Pärast showingut: muusika, baar ja pidu!

Osale ka facebookis:

https://www.facebook.com/events/339935579688849/

Konverents

"Muinsuskaitse seadused omas ajas. Õiguse ja väärtuse vahekord"

12-13.10.2016

Korraldajate hulka kuulub ka EKA. Algataja Riin Alatalu.

Rohkem infot

Eesti Kultuuri Koja aastakonverents "Kultuur, haridus ja haritus"

4.-5. novembril 2016 Tartus, Eesti Rahva Muuseumis

Sel aastal on Kultuuri Koda valinud konverentsi teemaks HARIDUSE, mis on kogu ühiskonna jätkusuutliku edasijõudmise võti. Eesmärgiks on arutleda Eesti haridus- ja kultuurimaastikul kõige olulisemate aspektide ja põletavamate probleemide üle ning otsida neile lahendusi. Kahepäevasele konverentsile on planeeritud ettekanded kultuuri, hariduse ja harituse teemadel, ning aruteluringid. Traditsiooniliselt antakse välja Koja aastaauhind "Kultuuri Tegu 2016" ning toimub pidulik õhtusöök.

Konverentsi kava ja registreerumine

Trükis

Eesti Kunstnike Liit ja SA Tallinna Kunstihoone Fond teatavad publikatsiooni

KEVADNÄITUS / SPRING EXHIBITION

Eesti Kunstnike Liidu 16. aastanäitus / 16th Annual Exhibition of Estonian Artists´Association

ilmumisest.

EKL 16. aastanäituse kataloog sisaldab näituse saatetekste, EKL aastanäituste kronoloogilist nimekirja ja aastanäitusel eksponeeritud teoste reproduktsioone ning näitusevaateid. 112-leheküljeline kataloog on värvitrükis ning eesti- ja ingliskeelne. Kataloogi koostaja ja toimetaja on Eesti Kunstiakadeemia dotsent Elin Kard, kujundaja Maris Lindoja. Kataloogi tõlked Juta Ristsoo, Tamara Luuk ja Elin Kard, trükitud trükikojas Printon.

Näituseprojektis osalenud kunstnikel palume kataloogidele järele tulla EKL kontorisse Vabaduse väljak 6 (E-R kl 9-12 ja 13-17). Kataloogi väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.


Tulemas

EKA Tallinna Ettevõtluspäeval

Eesti Kunstiakadeemia korraldab 04.10.16 Tallinna Ettevõtluspäeval kaks töötuba:

11.00-12.00 saal Grande, töötuba/paneel: „Jätkusuutliku Disaini Labor“

Esinevad: Reet Aus, Harri Moora, Markus Vihma

12.30-13.30 saal Andante, töötuba „Stiilne rõivakaupluse vaateaken “.

Esineb: Veeli Oeselg

Lisainfo ja registreerimine

Tallinna Ettevõtlusamet korraldab 4.-5. oktoobril Tallinna Ettevõtluspäeva, et väärtustada ettevõtlust, julgustada inimesi oma lennukaid ideid ellu viima ning pakkuda lisaks uutele teadmistele võimalust kontaktvõrgu laiendamiseks.

Olete lahkesti oodatud infot jagama ja osalema sisutihedal päeval!

Facebookis

Koostööfestival "Õigel ajal õiges kohas" 06.10.2016.

Eesti Kunstiakadeemiast tuleb ettekandmisele 5 liftikõnet:

1) Sille Pihlak- Eesti puitarhitektuuri innoveerimine;

2) Reet Aus- Jätkusuutliku disiani labor;

3) Kristjan Mändmaa- Interaktsioonidisain EKAs - ettevõtluskoostööks loodud;

4) Martin Pärn- Disain arenduse alguses;

5) Renee Puusepp- Tehasemajade masskohandamise tehnoloogia.

Uute ideede alal tutvustab Annika Kaldoja oma lõputööd Kohvimorfoosid - jäätmest ressursiks.

Loe lisaks


Vilistlastele

EKA vilistlased, palun osalege küsitluses, et saaksime veel paremaks!

Olge head ja võtke aega 7 minutit vastamiseks. Teie arvamus on oluline.

Küsitluse eesmärk on EKA õppekavasid parendada vastavalt tudengite vajadustele. Vastates saad jääda anonüümseks. Samuti saad meile vabas vormis anda tagasisidet enda valitud teemal.

Küsitluse leiad siit


Solveig Jahnke
Kommunikatsioonijuht/Head of Communications
solveig.jahnke@artun.ee
Tel +372 6267 111
Mob +372 5626 4949
www.artun.ee
Eesti Kunstiakadeemia