Kunstiakadeemia nädalakiri nr 52


Uudised

Tänavused loomepreemia ja teaduspublikatsiooni preemia laureaadid ja tublimad kolleegid on...

15. detsembril avalikustas Eesti Kunstiakadeemia rektor akadeemik Mart Kalm pidulikul akadeemia aastalõpuüritusel tänavused loomepreemia ja teaduspublikatsiooni preemia laureaadid.

Loomepreemia 2016 võitjad on:

Piret Puppart, moedisaini osakonna professor

Väljapaistva loometegevuse eest Rio olümpiamängudel Eesti koondise (koos Montoniga) ja Eesti Rahva Muuseumi esindusrõivaste disainimisel.
Piret Puppart. Foto: Erko Ever
Piret Puppart. Foto: Erko Ever
Taavi Talve, installatsiooni ja skulptuuri osakonna dotsent

Iseseisva loomingulise eneseleidmise eest teoses Pimetähn (KUMU näitusel “Arhiivi ja arhitektuuri vahel”), mis pakub unikaalse kontra-ahiivi institutsionaalsele ajalookirjutusele.

Maarja Kask ja Ralf Lõoke, arhitektid, arhitektuuriteaduskonna õppejõud

Arhitektuurimuuseumis toimunud näituse “Face-to-face; Balti börsihoone lugu” eest, mis suurejooneliselt tõlgendas terrorismi ja arhitektuuri suhteid ning arhitektuurset enesekolonisatsiooni
Rektor Kalm hoiab Lõokese ja Kase loomepreemia diplomit. Foto: Erko Ever
Rektor Kalm hoiab Lõokese ja Kase loomepreemia diplomit. Foto: Erko Ever
2015. aastal asutatud loomepreemiat antakse välja igal aastal loometegevusega tegelevate teaduskondade õppejõududele, so Arhitektuuri-, Disaini- ja Vabade kunstide teaduskondades. Loomepreemia eesmärk on esile tõsta ja tunnustada EKAs õpetavate kunstnike, disainerite ja arhitektide loomingut. Teaduskonna nõukogu saab esitada kuni kolm oma valdkonna preemia kandidaati.

Loomepreemia komisjoni liikmed 2016 aastal olid: arhitektuuriteaduskonna esindaja, vanemteadur Renee Puusepp; disainiteaduskonna esindaja, dotsent Kristi Kuusk; vabade kunstide teaduskonna esindaja, dotsent Laura Kuusk; kunstikultuuri teaduskonna esindaja, nooremteadur Ingrid Ruudi; rektoraadi esindaja, rektor akadeemik Mart Kalm.

Preemiaks on üks arendav lähetus kunstikeskusesse kogumaksumusega kuni 2000 eurot.

Kunstiakadeemia teadusnõukogu andis kolmandat korda välja ka teaduspublikatsiooni preemia, mis määrati tänavu arhitektile, värskele EKA doktorile Indrek Rünklale doktoritöö "Arhitektuursest mõtlemisest.: seosest tunnetuslike ja ühiskondlike konstruktsioonide vahel arhitektuuri praktika näitel" eest. Juhendajad Margus Vihalemm, Clarissa Moreira.

"Indrek Rünkla doktoritöö on suurepärane näide sellest kuidas akadeemiliselt tulemusrikkalt mõelda oma erialase tegevuse protsessist ning muuhulgas vaadata sedagi, kuidas on sellest mõelnud teised. Töö torkab silma intelligentse analüüsi ning elegantse keeleloomega, mis lubab arhitektuurist mõelda senisest sügavamalt ja huvitavamalt," lausus komisjoni liige prof Krista Kodres.
Teaduspublikatsiooni preemiat tuli üle andma uus teadusprorektor Urve Sinijärv. Paraku polnud laureaati vastu võtmas. Foto: Erko Ever
Teaduspublikatsiooni preemiat tuli üle andma uus teadusprorektor Urve Sinijärv. Paraku polnud laureaati vastu võtmas. Foto: Erko Ever
Teaduspublikatsiooni rahalise äramärkimispreemia (Honourable Mention) sai ka tekstiilidisaini professor Nithikul Nimkulrat.

"Peale selle, et ta on suurepärane õppejõud ja kunstnik, on tekstiiliprofessor Nithikul Nimkulrat ka disainiteaduskonna kõige viljakam teaduskirjutaja – tema nimel on publikatsioone enam kui kellelgi teisel. Sel sügisel aga ilmus maineka Suurbritannia kirjastuse Bloomsbury poolt väljaantuna ning Nithikuli toimetatuna raamat kaasaegsest tekstiilist – “Crafting Textiles in the Digital Age”," sõnas disainiteaduskonna dekaan prof Kristjan Mändmaa, kes samuti komisjonis osales.

Pidulikul aastalõpuüritusel anti välja ka kolleegipreemiad, mis selgusid akadeemias läbi viidud elektroonilise hääletamise teel.

Aasta meeskond

HALDUSMEESKOND

Kaido Kruusamets, Mart Saarepuu ja Andrus Audova – alati rõõmsad ja sõbralikud, alati kohal ja aitamas.

Aasta kolleeg

PIRET ELLAMAA

Pühendunud, abivalmis, vastutulelik, väga huvitatud oma tööst ja eriala arengust.

Aasta tulija

KRISTJAN MÄNDMAA

Arukas ja sõbralik, nõudlik ja heatahtlik, avatud ja aus. Suur mees, suured plaanid!
Vasakult: Eve Põldsaar, Mart Kalm, Kristjan Mändmaa.  Foto: Erko Ever
Vasakult: Eve Põldsaar, Mart Kalm, Kristjan Mändmaa. Foto: Erko Ever
Aasta tegu

EKA UUS HOONE

Ootame sind nii väga. Mis siis veel võiks meile tähtsam olla?
Aasta teo preemia võttis vastu finants- ja haldusdirektor Andres Tammsaar sõnadega: "See on kõigile meile!"
Aasta teo preemia võttis vastu finants- ja haldusdirektor Andres Tammsaar sõnadega: "See on kõigile meile!"
Aasta juht

MART KALM

Kaasav ja innustav, uudishimulik ja põhjalik, vaimukas ja osavõtlik – hea juht, kes märkab inimest.
Mart Kalmule andis Aasta juhi preemia üle kvaliteedi- ja personaliosakonna juhataja Eve Põdlsaar
Mart Kalmule andis Aasta juhi preemia üle kvaliteedi- ja personaliosakonna juhataja Eve Põdlsaar

Üliõpilased tunnustasid parimaid õppejõude, kes on loetletud kodulehel

Ühtlasi pälvis välistudengite tunnustuse “The Warm Welcome Award” (Sooja külalislahkuse preemia) eesti keele õpetaja Vilma Lang.
Vilma Lang rõõmustab tänu üle
Vilma Lang rõõmustab tänu üle
Pikaajalise pühendumise ja panuse eest Kunstiakadeemias sai aumedali Mari Roosvalt.
Vasakult: Anne Pikkov, Mari Roosvalt, Mart Kalm. foto: Erko Ever
Vasakult: Anne Pikkov, Mari Roosvalt, Mart Kalm. foto: Erko Ever
Laureaadid kuulutati välja Eesti Kunstiakadeemia pidulikul aastalõpuüritusel Balti jaama ootepaviljonis 15. detsembril.

Palju õnne kõigile laureaatidele ja nominentidele ning indu uueks loominguks!

Kunstiakadeemia teadustööd taas võidukad riiklikul konkursil

Üliõpilaste teadustööde riiklikul konkursil võitsid preemiad kolm Eesti Kunstiakadeemias tehtud teadustööd.

Ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnas magistritaseme tööde 1. preemia (1600 eurot) võitis muinsuskaitse ja konserveerimise magister Kristo Kooskora konkursitöö „Kihavad või kiratsevad? Muinsuskaitsealadel paiknevate hoonete kasutuse ja seisukorra võrdlev analüüs Valga, Rakvere ja Haapsalu näitel” eest.

Juhendajad Lilian Hansar ja Oliver Orro. Tutvu tööga

Eesti Teaduste Akadeemia presidendi II eripreemia „Ebatraditsioonilise üliõpilastöö eest“ (πx500=1570,80 eurot) võitis tootedisaini magister Piret Uustal konkursitöö „Turvaseade paarisuhtevägivalla ohvritele” eest. Juhendaja Heikki Zoova. Tutvu tööga

Loodusteaduste ja tehnika valdkonnas pälvis diplomi arhitektuuri ja linnaplaneerimise eriala magister Taavi Lõoke konkursitöö „Kuidas kaasajastada paneelmaju? : vahendite raamistik suurpaneelelamute kaasajastamiseks 1-464 tüüpseeria kortermajade näitel” eest. Juhendajad Martin Melioranski ja Renee Puusepp. Tutvu tööga

Üliõpilaste teadustööde riikliku konkursi eesmärgiks on väärtustada teadustööd üliõpilaste seas, tõsta üliõpilaste aktiivsust ja avaldada tunnustust neile, kes on saavutanud oma töös väljapaistvaid tulemusi.

2016.a konkursi tulemused avalikustati 15. detsembril 2016 toimunud konkursi lõpuüritusel.

Tutvu konkursi ja preemiasaajatega siin

Palju õnne EKA magistritele ja juhendajatele!

Prof David Vseviov sai Kuldmikrofoni

Traditsiooniliselt (alates 1996) annab Eesti ringhäälingute liit aastapäevaüritusel üle aastapreemia – Kuldmikrofoni. Tänavu sai 17. detsembril pidulikul galal selle auhinna tuntud ajaloolane ja Kunstiakadeemia professor David Vseviov, kes lisaks põhitööle on juba 20 aastat oma tegevusega ringhäälingus avardanud Eesti inimeste silmaringi.

Armastatud raadiosaade "Müstiline Venemaa" jõudis selle aasta novembris 700. saateni ning veebruaris 2017 täitub 20 eetriaastat. Saate materjalide põhjal on ilmunud raamatusari "Venemaa – lähedane ja kauge" ja raamat "Bütsantsi keisrid". 2004. aastal pälvis David Vseviov saatesarja ja raamatute eest Eesti Vabariigi kultuuripreemia.

David on pälvinud Valgetähe V klassi teenetemärgi, Koosmeele auhinna, Aadu Luukase missioonipreemia. Ta valiti 2010. aasta arvamusliidriks. 2016. aastal on David Vseviov üks 50 Euroopa Kodaniku auhinna laureaadist.

Kuldmikrofoni laureaadile anti ehtekunstnik Krista Lehari loodud meene ja auhinnaga kaasneb rahaline preemia.

Loe pikemalt
David Vseviov EKA konverentsil kõnelemas
David Vseviov EKA konverentsil kõnelemas
Tartu Ülikooli õppeprorektor Mart Noorma külastas EKA-t

15. detsembril külastas EKAt Tartu Ülikooli õppeprorektor ja Estcube kosmosesatelliidi programmi juht Mart Noorma.

Lühikese visiidi käigus tutvus ta disaiteaduskonna tegemistega, kus meister Lauri Kilusk näitas 3D printimise võimalusi, mis täna kasutab savi materjali, aga tulevikus arendatav ka kosmosetolmust inimtegevuseks vajalikke esemeid printima. Arhitektuuri osakonnas tutvustas dekaan Toomas Tammis tudengite ideid eluasemete võimalikkusest maavälises keskkonnas.

EKA õppeprorektori organiseeritud kohtumise eesmärk oli lähendada kahte ülikooli ja leida tehnikasaavutuste disainimisel ühisosa.

Mart Noorma leidis, et kahe ülikooli ühisosaks on ainest enam kui küllaga. Juba täna on Tartu Ülikool EKA õppetöödes oluline partner, ühisprojektide suunda on plaanis veelgi hoogustada, et anda neile ühiskonnas valjem hääl.
Mart Noorma
Mart Noorma
Elnara Taidre doktoritöö kaitsmine 21. detsembril

21. detsembril kaitseb Elnara Taidre Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudis doktoritööd „Mudel, metafoor, mäng. Omamütoloogiline tervikkunstiteos visuaalkunstis 20. sajandi paradigmavahetuse kontekstis“.

Doktoritöö juhendaja on dr Virve Sarapik, eelretsensendid dr Anu Allas (Eesti Kunstimuuseum) ja dr Tiina Kirss (Tartu Ülikool). Väitekirja oponeerib dr Tiina Kirss.

Doktoritöö käsitleb omamütoloogilise tervikkunstiteose teisenemist 20. sajandi visuaalkunstis. Omamütoloogia all mõistetakse siin müüdiloomet üksikautori kunstipraktikates, mille tulemusena luuakse terviklik kunstilis-filosoofiline süsteem. Täpsustamaks töö fookust, on selle keskmesse asetatud omamütoloogia ulatuslikumad esinemisjuhtumid, mis võetakse kokku tervikkunstiteose kontseptsiooni abil. Omamütoloogilist tervikkunstiteost vaadeldakse muutuvana ajas ja laiemas ühiskondlikus kontekstis, oluliseks faktoriks on seejuures modernistliku ja postmodernistliku kultuuriparadigma vahetus 20. sajandil teisel poolel. Kõnealuseid muutusi ning kaasnevaid eri tendentse omamütoloogilise tervikkunstiteose toimimisviisis ja eesmärkides püütakse üldistada kolmikvalemi mudel-metafoor-mäng abil. Seda panevad proovile Kazimir Malevitši, Tõnis Vindi, Joseph Beuysi, Matthew Barney ja Kiwa kunstipraktikaid käsitlevad juhtumianalüüsid.

Doktoritööga on võimalik tutvuda siin

Kaitsmine toimub 21. detsembril algusega kell 16.00 Kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudis (Suur-Kloostri 11, Tallinn).

Doktoritöö kaitsmiskomisjoni liikmed on dr Krista Kodres, dr Anneli Randla, dr Andres Kurg, dr Mari Laanemets, dr Tõnu Viik (Tallinna Ülikool), dr Juhan Maiste (Tartu Ülikool).

Olete oodatud!

Kunstiakadeemia jagab taas pühadekaarte - leia oma lemmik!

Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini osakonna I kursus kujundas taaskord pühadeks tervituskaarte, mida võib leida Tallinna erinevatest kultuuriasutustest. Kursuse juhendaja Kaarel Nõmmik andis üliõpilastele ülesandeks luua alternatiivseid jõulukaarte, mis väldiksid tuttavaid klišeesid ning näitaksid mitmesuguseid pühadega kaasnevaid tavasid ja nähtusi.

Nüüd levivadki Tallinnas Eesti Kunstiakadeemia tasuta paketid 26 erineva postkaardiga, mis räägivad toidust, rahust, ostuhullusest, puhkamisest, ilmast, unistusest, unest jms.

Leia kaardid ja saada sõbrale, vanaemale, vennale, tädile ja presidendile!

Kaarte võib leida: EKA fuajee (Estonia pst 7), raamatupood Püänt, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Les Petites, Kumu pood, Tallinna linnagalerii, TARTMUS (Tartu Kunstimuuseum), Biit.me

Kaartide autorid on: Mai Bauvald, Diandra Rebase, Farylde Schiltz, Kristjan Hinno, Joonas Timmi, Katarina Sarap, Aap Kirsel, Mikk Tanel Oja, Magdalena Feikusová, Ran-Re Reimann, Robin Siimann, Ellen Walge, Johann Georg Villmann, Marcus Pertel.

Häid jõule!
Häid jõule!
Jaanuaris algab LASTEAKADEEMIA!

Jaanuaris toimub Eesti Kunstiakadeemia Lasteakadeemia ehk kursused lastele. Saab teha ehteid, siiditrükki, animatsiooni, illustratsiooni või osaleda fotograafia kursusel ning tunnetada ja kujundada ruumi kursusel “Mina ruumis”.

Õpe toimub kahes grupis:


grupp I – 9 kuni 13 aastased lapsed


grupp II – 14 kuni 17 aastased noored

NB! Kunstiakadeemia töötajate lastele ja lastelastele hinnasoodustus -10%

Vaata kursuste valikut ja kava

Rohkem infot koolituste kohta: koolitus@artun.ee / +372 626 7327

autor Raido-Riho Laasi


EKA keraamika osakond sai Rahvuskultuuri Fondilt stipendiumi
Eesti Rahvuskultuuri Fondi Eesti Kunstiakadeemia allfond toetab EKA keraamika osakonda 600-eruose stipendiumiga.
Eesti Rahvuskultuuri Fondi Eesti Kunstiakadeemia allfond toetab EKA keraamika osakonda 600-eruose stipendiumiga.

Avatud loengud

Arhitektuuriteaduskonna avatud loengud

22.12.2016 kl 13 ja 14

Arhitektuurikeskus

Harvardi Ülikooli eestlasest linnaplaneerimise dotsent Andres Sevtšuk ja õppejõud Lily K. Song peavad avatud loengud Tallinna linnaarengu stsenaariumitest

Neljapäeval, 22. detsembril algusega kell 13.00 toimuvad Tallinnas Arhitektuurikeskuses (Põhja pst 27a) Harvardi Ülikooli linnaplaneerimise dotsendi Andres Sevtšuki ja sama ülikooli õppejõu Lily K. Songi avalikud loengud Tallinna linnaarengu ja jätkusuutliku transpordi võimalike tulevikusuundade teemal. Loengutele järgneb vestlusring, kus osalevad Andres Sevtšuk, Lily K. Song, Yoko Alender, Jaak-Adam Looveer, Andres Alver, modereerib Toomas Tammis.

Loengud leiavad aset Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna magistritööde väliskriitika raames ja on avatud nii arhitektuuriüliõpilastele kõikidest Eesti koolidest, professionaalidele, linnaametnikele kui Tallinna linnaruumi tulevikust huvitatud publikule.

Loengud on inglise keeles.

Kell 13.00

Andres Sevtšuk. Transpordi ja maakasutuse planeerimise intergreerimine Tallinna linnasüdame jätkusuutlikuks muutmiseks

Kell 14.00

Lily K. Song. Linnatranspordi muutmise poliitika ja juhtimine

Anna tulemisest teada

Future of Sustainable Transport and and Urban Development in Tallinn – Lectures by Andres Sevtsuk & Lily Song

ANDRES SEVTSUK (Assistant Professor of Urban Planning at the Harvard Graduate School of Design) and LILY K. SONG(Lecturer in Urban Planning and Design and Senior Research Associate at the Harvard University Graduate School of Design) will give lectures on Thursday, 22 December at 1 pm at the Kultuurikatel in Tallinn (Põhja pst 27a), looking into the possible sustainable development strategies for urban planning and transport in Tallinn. Both lectures take place in connection with the Estonian Academy of Arts architecture faculty MA programme and are open for architecture students from across Estonia as well as field professionals, city officials, and general public interested in the future of Tallinn urban centre. The lectures will be in English.

Loe pikemalt

Näitused

Laivi “Infinite mind caged in practical possibilities”/ “Piiratud piiritus”

EKA Galeriis, Vabaduse väljak 6/8

→ 7.01.2017

EKA Galeriis on avatud uus näitus, Laivi “Infinite mind caged in practical possibilities”/ “Piiratud piiritus”. Kui Laivi varasem looming on tegelenud rõiva ja selle kandja emotsionaalse läheduse teemaga, on käesoleva näituse keskmes kontseptuaalne otsing, vähendamaks distantsi tekstiili ja sellest valmistatud rõiva vahele. Töötades jaquard-kudumismasinal, püüab Laivi leida võimalusi, et rõivas kohe n-ö tekstiili sisse kududa. Samas seostuvad Laivi otsingud ka legendidest tuntud müütilise õmblusteta särgiga ning fantaasiatega sellest, millised kontseptuaalsed tähendused rõivastel tänapäeva maailmas üldse olla võiksid.

Laivi on kunstnik ja disainer, kes tegeleb oma loomingus rõivaste ning nendesse kätketud emotsionaalsete ja intellektuaalsete projektsioonidega. Hetkel on ta lõpetamas moedisaini magistriprogrammi Aalto Ülikoolis Helsingis. www.laivi.ee

5. jaanuaril kell 18.00 vestleb Laiviga tema näitusest ja loomingust Sten Ojavee.

Graafiline disain: Lauri Suurväli

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital


Viva Arte Viva

Maali magistrantuuri I kursuse üliõpilaste ühisnäitus

ARSi maja projektiruumis (Pärnu mnt 154). Sissepääs hoovist.

Avamine 21. detsembril kell 18:00

“Kunst on inimloomuse kõige väärtuslikum osa. Seda eriti tänapäevases konfliktide maailmas, kus igasugune humanism on ohustatud. Kunst loob ideaalse platvormi mõtisklemiseks, ekspressiivsuseks, vabaduseks ja fundamentaalseteks küsimusteks. Me ütleme elule “jah”, kuigi vahel tahaksime lõppu lisada “aga”. Kaasaegsete debattide raames peab kunstnik aina enam end kuuldavamaks tegema.

Viva Arte Viva on kirglik hüüatus kunstile ning ka kunstnikule. See biennaal on koostatud kunstnike poolt kunstnikutele. See tegeleb nende loomevormidega, sealhulgas küsimuste, praktikate ja ka eluviisidega.

Näitus taotleb olla elamus, esitlemaks ekstravertset liikumist ühisesse kohta, milleks on määratlematu dimensioon, avamaks teekondi neo-humanismini. “

Christine Macel,

57. Veneetsia biennali kuraator

Olete oodatud Eesti Kunstiakadeemia maali eriala magistrantuuri esimese kursuse üliõpilaste ühisnäitusele. Näitus koosneb kahe workshopi raames loodud projektidest ning on ühtlasi kokkuvõte semestri jooksul tehtud tööst. Näituse pealkiri Viva Arte Viva viitab järgneva aasta Veneetsia biennaalile. Kunstnikud tutvusid biennaali temaatikaga ning lõpplahenduseks leidis igaüks isikliku tähenduse fraasile Viva Arte Viva.

Näitusel osalevad kunstnikud Leelo-Mai Aunbaum, Tilly Davies, Nieves Felipo, Kelli Gedvil, Martyna Kosiarz, Kristen Rästas, Heidy Tiits, Inga Tsernova, Alo Valge ja Katrin Valgemäe.

Juhendajad: Jaan Toomik ja Vladimir Dubossarsky.

Performance ajakava:

18:00 Tilly Davies ("Withdraw")

19:00 Alo Valge ja külaliskunstnik Fideelia-Signe Roots ("VANN. BATHTUB. 浴缸")

21:30 Inga Tsernova ja Tilly Davies ("Painting Project 1")

Näitus jääb avatuks kuni 30. detsembrini kell 12-18.

24. ja 25. detsembril on näitus suletud.

Näitust toetab Eesti Kunstnike Liit.

Loe lähemalt


Kaarel Kurismaa, EKA uusmeedia professor Raul Keller, Mari-Liis Rebane ja Karl Saks

“TAIMER”

Kunstihoone galerii

Vabaduse väljak 6

K-P 12-18, tasuta

kunstihoone.ee

→ 15.01.2017

Taimereid, mis aega tiksuvad, ümisevad, laulavad või muidu häält teevad, on sellel näitusel üksjagu. Erinevaid aja- ja ruumikogemusi mõõtvaid erinevas vanuses kunstnikke neli. Mitte, et ühed oleks noorusest nõdrad, teised vanadusest väetid, aga oma osa ühiskonnas ei etenda ükski neist väärikalt, turvaliselt ja väljakutsetele vilistades.

Loe lähemalt


Bad Habits

Korterigalerii Mihhail

Aadressil Tehnika 12/1, Tallinn

Sissepääs helistades +372 5621 8422

→ 23.12.2016

Kuni 23.12 on korterigalerii Mihhailis avatud näitus “Bad Habits” kellaaegadel 13:00 - 19:00. Näitusel osalevad Helmi Arrak, Fred Kotkas, Art Nõukas, Titus Probst & Optimal Productions, Henrik Rakitin, Liisi Küla & Tomáš Roček, August Sai, Roman-Sten Tõnissoo

Galerii Mihhail on nomaadlik ning kohaspetsiifiline privaatsfääris toimiv näitusepaik, mille pealisülesandeks on tegeleda privaatse ja avalik-õigusliku piiridega. 2016. aasta kevadel Tallinnas käima lükatud Galerii Mihhail on Madli Ehasalu ja Sven Parkeri kuraator-projekt, mis kasutab ebakonventsionaalseid ruume galerii identiteedi osana.

On Instagram you post crazy party photos and share pictures of a carefree lifestyle, but the reality is that you work hard to maintain this Young-Girl image. Actually you jog every day, visit the gym and drink smoothies to nourish your body with vitamins. But as your spirit is anxious, there is always the constant need to re-evaluate all your bad habits.This is a subjective list of bad habits that includes the following examples:

Swearing, Picking Your Nose, Biting Fingernails, Drinking Coffee, Watching Reality Television, Eating Fast Food, Drinking Alcohol, Emotional Shopping, Facebook, Eating White Sugar, Drinking Soda/Pop, Obsessively Checking iPhone/iPad, Video Games, Cracking Your Knuckles, Speaking With Your Mouth Full, Using Slang, Picking Your Teeth In Public, Forgetting To Shave, Going To The Club, Excessive Salt, All Work And No Play, Overeating, Interrupting Someone, Sleeping-in, Smoking, Saying “Ummm” And “Ahhh”, Porn Watching, Staying Up Late, Lying, Overmedicating, Not Protecting Yourself From The Sun, Negative Self Talk / Self Criticism, Saying “Yes” To Everything, Day Dreaming, Procrastinating, Forgetting Names Of People You Meet, Masturbating, Eating Past 8 P.M, Letting Fear Stop You From Trying Something New, Telling Secrets, Eating Cookies Every Damn Day, Arranging Instead of Cleaning, Picking Fights, Leaving Your Wallet / Keys In Random Places, Skipping Work, Drinking Energy Drinks, Skipping Meals, YouTube, Not Showering, Being Overly Critical, Putting Dishes In Sink And Not Washing Them, Scratching An Itch, Opening Countless Tabs, Binge Watching Netflix, Shoplifting, m&m’s, Hoarding, Excessive Throat Clearing, Fidgeting, Kissing & Telling, Monopolizing A Conversation, Copying.

Facebookis


Kaido Ole meistrieksam Tallinna Kunstihoones

Nogank hoparniis

→ 5.02.2017

Kaido Ole avas Tallinna Kunstihoones näituse, mis hõlmab elu ja inimesi, Eesti algust ja lõppu. „Nogank hoparniisi“ teemad laiuvad perekonnast, meelelahutusest, eksootilistest loomadest kuni sõja, surma ja Balti koostööni. Näituse pealkirjaks on Ole väljamõeldud sõnad, mis tähistavad tööst, ja loovusest tulenevat tunnet, milles tegutsemine ja ka probleemide lahendamine on väljakutsuv ja huvitav.

Loe lähemalt

ESTONISHING ! 13* Eestist

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi trepigalerii

→15.01.2017

Näituse kuraatorid on Thomas Cohn ja EKA disainiteaduskonna professor Tanel Veenre.

Osalevad kunstnikud:

Prof Kadri Mälk, prof Tanel Veenre, dots Piret Hirv, Kristiina Laurits, Villu Plink, dots Nils Hint, Sofja Hallik, dots Eve Margus-Villems, Darja Popolitova, Maria Valdma, Julia Maria Künnap, Maarja Niinemägi, Ketli Tiitsar

“Polaarruum”

Kuressaare linnuses

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) tudengite töödest koostatud polaararhitektuuri näitus , kus on eksponeeritud tuleviku polaarjaamade projektid ja maketid.

→ 29.01.2017

Raamat

Leo Kunnase uue romaani "Sõda 2023" illustreerisid Kunstiakadeemia tudengid Mari Kivi, Karl-Erik Talvet ja vilistlane Jaan Rõõmus.

Vaata lähemalt

Õppejõud osalesid meistriklassis

Ettevõtlusõppe programmi “Edu Tegu” raames toimus 25.11.-12.12.2016 12-tunnine täienduskoolitus “Ettevõtlusmentorluse meistriklass loomemajanduse valdkonna õppejõududele”, kus osales 25 õppejõudu peaasjalikult disainiteaduskonnast. Koolitajad olid Mart Kikas ja Kristiina Krabi-Klanberg. Kursusel käsitleti äriidee mudelit ning ärimentorluse aluseid ning võimalusi toetada üliõpilaste ettevõtlikkust loomevaldkonna õppes. Koolitusel osalejad tõid välja, et koolitusel sai ettevõtlusõppe kontseptsioon selgemaks, kujunes teemast struktuurne teadmine ja oskus, kuidas üliõpilaste ettevõtlikkust toetada. Koolitust korraldas EKA Avatud Akadeemia ja seda rahastati Euroopa Sotsiaalfondist.


Hindamised

Olete teretulnud vaatama Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise osakonna sügissemestri eriala projektide hindamisi. Hindamised toimuvad Pikk tn 20, 3. korrus.

Teisipäev, 20. detsember kell 13.00

Arhitektuur ja linnaplaneerimine III kursus

Teema: Riigimaja

Juhendajad: Kalle Komissarov, Karli Luik

Klaasikunsti hindamised

Esmaspäeval, 19. detsembril kell 10.00

MA16; MA2 Erialaprojekt 2 (Rait Prääts)

Estonia pst 7, ruum 426

Kolmapäeval, 21. detsembril kell 14.00

MA2 (Toomas Mäelt) magistriseminar

Järelvaatamine

Paar kuud tagasi sai purki "Kapist välja" saade Moeosakonna tudengite Vietnamis oldud ajast. Sel nädalal oli lõpuks see ka teleekraanil. Kes ei näinud siis järele saab vaadata siit!

Häid pühi!

Kohtumiseni uuel aastal!


Solveig Jahnke
Kommunikatsioonijuht/Head of Communications
solveig.jahnke@artun.ee
Tel +372 6267 111
Mob +372 5626 4949
www.artun.ee
Eesti Kunstiakadeemia