Kunstiakadeemia nädalakiri nr 53


Uudised

Aasta parim uudis: Eesti Kunstiakadeemia uue hoone ehitus on alanud!

Teisipäeval, 3. jaanuaril, 2017 sõlmisid Eesti Kunstiakadeemia ja OÜ Astlanda Ehitus lepingu ülikooli uue hoone rekonstrueerimis- ja ehitustööde teostamiseks Rauaniidi hoones, Kalamaja ja Vanalinna piiril Tallinnas, aadressil Kotzebue 1/Põhja pst 7.

Muinsuskaitsealusele Rauaniidi hoonele nõukogude ajal lisandunud tiivad osaliselt lammutatakse ja rekonstrueeritakse ning hoonele rajatakse uued osad. Arhitektuuriprojekti autorid on avaliku arhitektuurivõistluse võitnud Eesti Kunstiakadeemia vilistlased Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Eik Hermann arhitektuuribüroost KUU Arhitektid.

Eesti Kunstiakadeemia tulevases õppehoones saab olema 12 302 m2 suletud netopinda. Planeeritud ajakava kohaselt on uues õppehoones võimalik alustada õppetööd 2018. aasta sügisel.

Loe lähemalt
Projekti autorid on arhitektuurivõistluse võitnud EKA vilistlased Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ning Eik Hermann
Projekti autorid on arhitektuurivõistluse võitnud EKA vilistlased Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ning Eik Hermann
Garage48 Ruumihäkk ootab EKA tudengeid osalema

Garage48 Ruumihäkk GARAAŽ

• 21.-22. jaanuar

• Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonnas

• Korraldajad: EKA sisearhitektuuri osakond ja Garage48

• Keel: inglise

Tegu on ruumi-keskse hackathoni ehk häkiga, kuhu on osalema oodatud kõikide Eesti kõrgkoolide arhitektuuri-, linnaplaneerimise ja linnauuringute, sisearhitektuuri, antropoloogia, inimgeograafia ja interaktsioonidisaini valdkondade tudengid. Teretulnud on nii bakalaureuse- kui magistritaseme tudengid.

Registreeru siin https://goo.gl/ZDsupO

Rohkem infot siit ja Facebooki sündmuslehelt siit.

Kontakt: Natalie Mets natalie.mets@artun.ee


Tallinnas veel üks Loomehäkk!

Juba 27-29. jaanuaril toimub järjekorras kolmas laiapõhjaline loovalade arendusnädalavahetus Loomehäkk. Kahepäevasel hackathonil saavad kokku disainerid, koodikirjutajad, äriarendajad ning loovalade esindajad, et koos mentorite ja iduettevõtluse ekspertidega (sh Kaspar Hanni, Dea Martinjonis, Virgo Sillamaa, Sander Gansen jt) teha valmis uudsed rakendused meelelahutusvaldkonnas:

• muusika

• kino/liikuv pilt

• mood

• mängundus

• teater

• jt. loomevaldkonnad :)

Loomehäkile võib tulla:

• oma idee ja meeskonnaga,

• teiste mõtteid kuulama ja mõne huvitava tiimiga liituma.

Toit/ööbimine/keel: Meeskondi kostitatakse söögi, joogi ja suupistetega. Soovijatele võimalus ööbida BFM-i majas. Ürituse keel on inglise keel, kuid meeskonnad võivad omavahel rääkida neile sobivas keeles.

EKA osaleb partnerülikoolina korraldustiimis ja Kelli Turmann teadus- ja arendusosakonnast EKA tudengite nõustaja programmis.

Partnerid: Digix, IGDA, GameFounders, Eesti Digikeskus, Edu&Tegu STARTERcreative, Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid, Tallinna Ülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Estonian Business School, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool, Tallinn Tehnikaülikool, Music Estonia, PÖFF, Eesti Filmi Instituut, Eesti Rahvusringhääling, TERE AS, Cinamon, Kosmos IMAX, Erinevate Tubade Klubi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Telliskivi Loomelinnak.

Hackathoni partnerid pakuvad nii väljakutseid/probleeme lahendamiseks kui ka auhindu parimatele meeskondadele. Partnerite nimekirja uuendatakse igapäevaselt.

Osalemine on tudengitele tasuta. EKA sooduskood on EKA1701 vajalik registreerumisel. Olge valmis esitama sündmuskohal üliõpilase staatust tõendavat dokumenti (nt ISIC kaart).

Sündmusele registreerimine

Ajakava ja lisainfo

Kontaktisik: Marek Mühlberg, marekm@tlu.ee, +372 5510204


Avatud Akadeemia Lasteakadeemia tegi osalejatele palju rõõmu

4.-6. Jaanuarini toimus teist korda Avatud Akadeemia korraldatud lasteakadeemia.

Illustratsiooni kursusel osales 11 last vanuses 9-14 aastat. EKA vilistlase ja moekunstniku Kätlin Kaljuvee juhendamisel õpiti erinevaid tehnikaid ja loodi paberile fantaasiamaailmu, samuti kujundati isikupärane t-särk.

Animatsiooni kursusel tehti sissejuhatus animatsiooni maailma, tutvuti optiliste mänguasjadega ning animeeriti lühifilm. EKA vilistlase ja animatsiooni õpetaja Ave Taaveti juhendamisel tegutses 12 last vanuses 9-14 aastat.

Lasteakadeemia on heaks võimaluseks tutvustada EKAt nooremale sihtrühmale ning osalejad olid õnnelikud ja jäid väga rahule. Järgmine lasteakadeemia toimub kevadvaheajal.

NÄITUSED

Mikk-Artur Ostrov

Autoportree 4

Kumu aatrium

13.01.-9.02.2017

Alates reedest on Kumus avatud Mikk-Artur Ostrovi näitus “Autoportree 4”, mis tegeleb kunstniku ja kunstilise idee suhtega.

Näitus on paigutatud “SHOWCASE’i” näitusekasti, mille fookus on kaasaegse kunsti leviala laiendamine kohtadesse, kuhu see tavaliselt ei jõua. Ruutmeetrise vitriini kujul võimaldab see esitada kunsti nii kohaspetsiifilise kui ka eraldiseisvana. Mikk-Artur Ostrovi teos pöörab tähelepanu kunstilise idee korruptsioonile kunstniku eneseteostuse vajaduse kaudu.

Mikk-Artur Ostrov (1992) õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia magistrantuuris stsenograafia erialal. Ta on varem lõpetanud Tallinna Ülikooli kunstiõpetuse eriala. Ta töötab eri meediumides ning teda huvitab inimese ja ruumi suhe esteetilisel tasandil.
Autoportree 4
Autoportree 4
Toit ja nõu

EKA keraamika osakonna näitus

ETDM Galerii

21.01.–26.02.2017

Eesti Kunstiakadeemia keraamika osakond on juba mitu aastat vedanud projekti, mille eesmärk on viia kokku noored keraamikud ning kohalikud kohvikud ja restoranid. Keskendudes erinevate söögikohtade vajadustele ja soovidele, on disainerid pakkunud välja omapoolse lähenemise, mille käigus on sündinud esemed ja komplektid, mis iseloomustavad kindla söögikoha spetsiifikat ja iseloomu. Astudes välja standarditud keskkonnast, loovad need isikliku lähisuhte külastaja ja toidunaudingu vahele.

Narva kunstiresidentuur

Narva kunstiresidentuuris: Mirjam Matiisen teeb Sirgalast dokumentaalfilmi

Alates 5. jaanuarist elab ja töötab Narva kunstiresidentuuris kuu aega Mirjam Matiisen, kes teeb dokumentaalfilmi kunagisest kaevandusasulast Sirgalast:

"1980ndatel elas Sirgalas üle tuhande inimese, nüüd, 25 aastat pärast kaevanduse sulgemist, on sinna aastaringselt elama jäänud vaid kakskümmend inimest. Oma filmis käsitlengi Sirgalaga seotud inimeste lootusi ja pettumusi, selle asula minevikku ja tänapäeva. Tahan õppida lähemalt tundma Sirgala elanikke ja argipäevamustrit, milles need inimesed täna elavad."

Mirjami film valmib Eesti Rahvusringhäälingu, Kultuurkapitali, Eesti Filmi Instituudi ja Narva kunstiresidentuuri toetusel ning esilinastub dokumentaalfilmide sarjas “Eesti lood” 2018. aasta alguses.
Õues on 16-kraadine pakane, 84-aastane Anna keedab Mirjamile teed.
Õues on 16-kraadine pakane, 84-aastane Anna keedab Mirjamile teed.
Solveig Jahnke
Kommunikatsioonijuht/Head of Communications
solveig.jahnke@artun.ee
Tel +372 6267 111
Mob +372 5626 4949
www.artun.ee
Eesti Kunstiakadeemia