Graafika BA I, “Mida graafika teeb?”

Paarislehekülg Iti Oja visandiplokist Shapes and Lines, 2020

Juhendaja: Liina Siib

Graafika teooria 1 aines lugesime, kuulasime ja arutlesime selle üle, “mis on graafika?” ja “mida graafika teeb?” Siin on kimbuke tudengite mõtteid graafikast, graafilisest disainist, trükkimisest, maakaartidest ja graafikamaastikust.

Eleri Porroson

Eleri rännak kaardimaailmas
Graafika teooria 1 uurimistöö

Eleri rännak kaardimaailmas – PDF

.

Ella-Mai Matsina

 

 

.

Sven-Aleksander Mantsik

  1. ok niisiis graafika on samal ajal spetsiifiliselt trükigraafika ja samal ajal, eriti tänapäeval kui reproduktsioon ja kopeerimine on lihtsam kui kunagi varem, miski mida on võimatu defineerida.
  2. ülesanne oli enda stiilis see läbi mõelda ja esitada. algne mõte mul oli näidata selle kaudu mu ideed vabade kunstide maskoti jaoks. teine mõte oli vandenõuteooria või müüt/legend kokku panna sellest kuidas kunstioskus inimeseni jõudis.  
  3. ……..aga leidsin et see pole nii huvitav kui lihtsalt hetkelise reaalse graafika seisu üle mõtlemine. ………… minu kogemused graafikaga algasid kui otsisin 2018 mis erialal ekas õppida juhuks kui ma animatsiooni sisse ei saa. valisin graafilise disaini aga infolehel leidsin ka “graafika” ja ei kujutanud ette mis see endast kujutab. nõudmised sisseastumiskatsetele saamiseks olid madalamad kui graafilisel disainil niiet järeldasin et see on lihtsam vilets versioon graafilisest disainist. alles siis kui tuli meelde et gümnaasiumis tegin trükigraafikat sain aru millega on tegemist.
  4. graafika. joon. heletumedus!!! tekst ja kirjandus. trükkimine. paljundamine. tasapind. lihtsustamine. minimalism. kaasaegne kunst. seosed ja nihestused. installatiivsus. näiteks seee et pidime installatiivse lahenduse leidma väljapanekuks. tänapäeval on paljundamine lihtsam kui kunagi varem niiet graafikaline käsitöö on muutunud nišiks. 
    1. õppeaasta jooksul sain sõnavara ja arusaamad, tähendused….. kõik langeb paika, kõik on loetav. 
    2. õppeaasta: koostöö grupiga. töökoda. käsitsi töötamine. motivatsioon oli olemas. koostöö. töökeskkond. töökoda. trükipress. teiste tööde nägemine. 
  5. ja siis trükkimine seiskus. mis on trükkimine ilma trükipressita? mis on trükkimine ilma koostööta? 
  6. kodune õppimine, muutus, isolatsioon. kaugõpe. kodune töökeskkond. improviseerimine. mul on lihtsam kodust eemal tööd teha. masendav elamine, väsimus. videokõned aitavad.
  7. graafika protsessi läbi elamine läbi küpsetamise. 
  8. graafika mahukam definitsioon

 

.

.

.

Graafika tähendus – PDF

.

.