Köögi projekteeri­mine ja kujunda­mine

Kursus annab ettekujutuse ja baasteadmised köögi projekti vormistamisest, vajalikud teadmised köögi planeeringu loogikast, ergonoomikast, sisustamisest, köögitehnikast, valgustus- ja sanitaartehnilistest lahendustest ning tehnoloogilistest seostest.

Kursusel tutvutakse köögi projekteerimise olulisemate aspektidega – ruumiplaneering, köögitehnika, valgustuslahendus, eritellimusmööbli projekteerimine, viimistlusmaterjalide valik ja esteetilise terviku loomine.

Kursusele on oodatud igas vanuses täiskasvanud, kes tunnevad huvi sisearhitektuuri ja ruumikujunduse vastu. Erialased eelteadmised ei ole vajalikud ning oodatud on kõigi elualade esindajad. Fookuses on köök, seega sobib kursus eelkõige neile, kellel on soov ja/või vajadus viia end kurssi köögi eripärade, vajaduste ja lahendusvõimalustega.   

Kava

  1. Tutvutakse osaleja valitud või juhendaja väljapakutud köögi ruumi alusprojektiga. Osaleja peab vajaduse korral enda valitud alusprojekti mõõdistama
  2. Töötatakse välja köögi projekteerimise lähteülesanne vastavalt alusprojektile
  3. Töötatakse välja sobiv ruumiplaneering, sisustuse ja tehnika paigutus ning valgustuslahendused
  4. Töötatakse välja esteetiline kontseptsioon, valitakse viimistlusmaterjalid, sisustustooted, köögitehnika, valgustid jne

Õppemetoodika

Esimesel kohtumisel toimub sissejuhatav loeng, arutelu. Tutvustatakse kursuse täpsemat ülesehitust, koostatakse osaleja vajadustel ja/või huvidel põhinev personaalne lähteülesanne, osalejatele jagatakse esmane abistav õppematerjal. Edasistel kohtumistel toimub projekti praktiline juhendamine. Juhendaja annab igale osalejale personaalset tagasisidet vastavalt osaleja koostatud läheülesandele ja iseseisva tööna teostatud projektmaterjalile.

Kursuse läbinu

  • oskab lugeda lihtsamaid jooniseid ning teab nende teostamise loogikat ja reegleid
  • mõistab köökide üldisi kujundus- ja planeerimispõhimõtteid
  • mõistab köökide esmavajalikke tehnoloogilisi, ergonoomilisi ja logistilisi vajadusi ning seoseid
  • omab ülevaadet köökide põhilistest siseviimistlusmaterjalidest ja nende omadustest
  • omab ülevaadet köögitehnikast
  • omab ülevaadet köökide valgustuspõhimõtetest
  • on võimeline eskiisprojekti põhjal tekkivat tegelikkust analüüsima ning sellest järeldusi tegema

Hindamine

Kursus lõpeb arvestusega, mille sisuks on tehtud tööde eksponeerimise, osalejate esitlused ja arutelu. Arvestuse saanule väljastatakse Eesti Kunstiakadeemia täienduskoolituse tunnistus.

Vajalikud materjalid

Joonestamiseks: A3-formaadis koopiapaberid, mehaaniline harilik pliiats, pehme kustukumm, Uni Pin tindipliiatsid (must, erineva jämedusega), läbipaistev joonlaud pikkusega 40–50 cm, läbipaistev kolmnurkjoonlaud, sirkel (pliiatsihoidjaga).

Esitlusmaterjalid: tööde esitlemiseks vajalikud materjalid ja tehnikad lepivad juhendaja ja kursusel osalejad kokku kursuse lõpus.

Isiklik sülearvuti fotode jm illustreeriva materjali ning abimaterjali otsimiseks.

Juhendaja

Käthi Kivi on mööblidisainer/müügikonsultant, Häcker Kitchen Estonia, sisearhitektuuri bakalaureuse kraad Eesti Kunstiakadeemias on omandamisel. Ta on spetsialiseerunud köökide projekteerimisele ja kujundamisele ning on erinevates köögisalongides töötanud nüüdseks juba 7 aastat.

 



Aeg:
8. aprill kuni 27. mai 2020 kolmapäeviti kell 18–21
Koht: Põhja pst 7, Tallinn, Eesti Kunstiakadeemia, õpperuum A204 ning Pärnu mnt 126, Tallinn, Häcker Kitchen Estonia salong
Maht: 32 akadeemilist tundi kontaktõpet ja 46 tundi iseseisvat tööd (3 EAP)
Õppekavarühm: arhitektuur ja linnaplaneerimine
Hind: 320 eurot
Võimalik tasuda ka kolme osamaksena: 45 eurot registreerumisel ning 30. märtsiks 138 eurot ja 25. aprilliks 137 eurot
Registreerumine: kuni 1. aprill 2020
Lisateave: koolitus@artun.ee, 5919 9496

Registreerun

Postitas Elise Eimre
Viimati muudetud

Avatud akadeemia