Mara Kirchberg on Noore Skulptori Preemia 2023 laureaat

NSPN 2023 võitja Mara Kirchberg. Foto: Taavi Piibemann

1. märtsil ARS Projektiruumis avatud Noore Skulptori Preemianäitusel kuulutati välja 2023. aasta preemia laureaat Mara Kirchberg, teosega “Milking Almost A Gallon”. Teise koha pälvis Kail Timusk ja kolmanda koha Sophia Hallmann.

Preemianäituse zürii koosseisus Eha Kommissarov, Art Allmägi, Tiina Määrmann, Kaarin Kivirähk ja Evy Jokhova tõid Eesti Kunstiakadeemia kaasaegse kunsti magistrant Mara Kirchbergi võidutöö puhul esile selle kontseptuaalset terviklikust ja silmapaistvat teostust. Samuti tema eksperimenteerimisvalmidust ja keskkonna- ning ökoloogiatemaatikaga tegelemist ning ideega edasi töötamise potentsiaali Vaskjala loomeresidentuuris.

Näitusel osalevad kunstnikud Josefine Green, Sophia Hallmann, Mara Kirchberg, Lisethe Maas, Rose Magee, Eke Ao Nettan, Sarah Noonan, Paula Oberndorfer, Didi van der Putte, Kertu-Liisa Sarap, Asmus Soodla, Sonja Sutt, Kail Timusk ja Mattias Veller.

Alates 2012. aastast välja antav Noore Skulptori Preemia ja sellega kaasneva näituseeesmärk on esile tõsta ja tunnustada skulptuuri ja installatsiooniga tegelevate noorte kunstnike erialast tegevust. Noore Skulptori Preemia on varasemal pälvinud Hanna Piksarv, Sten Saarits, Anna Mari Liivrand, Johannes Valdma, Rosa Violetta Grötsch, Johannes Luik, Siim Elmers ja Sarah Nõmm ja Junny Yeung.

Noore Skulptori Preemianäitus on avatud kuni 17. märtsini iga päev kell 14.00–20.00 ARS kunstilinnakus, aadressil Pärnu maantee 154.

Jaga sõpradega:

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud