Parim Negavati meeskond teeb põhust nõusid, II koha sai EKA meeskond!

Eile õhtul, 24. mail selgitati Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) tudengite ressursisäästukonkursi Negavatt finaalis välja 3 parimat projekti, mille eestvedajad said 10 000 eurot, et oma idee päriselt teoks teha.

Esikoha sai Tallinna Tehnikakõrgkooli ja Tallinna Tehnikaülikooli võistkond PõhuNõu, kes toodab Eesti põhust biolagunevad ühekordseid nõusid, luues lisandväärtuse senisele põllumajanduslikule jääkproduktile põhule.

Teisele kohale tuli Eesti Kunstiakadeemia meeskond Don´t waste food, box it!, kes arendab taaskasutatud materjalidest biolagunevat toidupakendit. Kolmandale kohale jõudis Tartu Ülikooli projekt Poko. Nemad toodavad kergesti stiilseks võtmehoidjaks kokkuvolditavat korduvkasutatavat poekotte asendamaks õhukesi kilekotte.

Žürii liikme ja KIKi juhataja Veiko Kaufmani sõnul tagas kolmele võidumeeskonnale edu, et nende ideed olid kõige enam detailideni läbi mõeldud ja testperioodil kõige kaugemale jõudnud. „Nutikad lahendused ja suurelt mõtlemine oli see, mis selle aasta võitjate ideedest läbi kumas. Rõõm oli näha, et võidumeeskondades oli teotahet ja usku oma ideesse. Alahinnata ei saa ka nende projektide keskkonnasäästu osa.“

Tartu Erinevate Tubade Klubis toimunud superfinaalis võtsid omavahel mõõtu 10 ideed, kes pääsesid finaali 47 konkursile esitatud projekti seast. Žüriisse kuulusid KIKi juhataja Veiko Kaufmann, SEI Tallinna Keskuse juhataja Lauri Tammiste, Prototroni konkursi korraldaja Jana Pavlenkova, Cleantech ForEst tegevjuht ja Climate Launchpad Eesti korraldaja Erki Ani ja teadliku elustiilipoe Slow eestvedaja Helen Puistaja.

Täpsemalt saab auhinnatud ideedega tutvuda Negavati kodulehel ja Facebooki lehel, kust leiab võidumeeskondade videod.

Konkurssi Negavatt toetavad Paulig Coffee Estonia, Empower 4Wind , Eesti Pandipakend, Pärnu Vesi, Keila Vesi, Emajõe Veevärk, Club-Mate Eesti ja Good Mood Food.

Negavatt on SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) ja Keskkonnaministeeriumi koostöös sündinud konkurss, mille eesmärk on tõsta energia- ja ressursialast teadlikkust ning innustada tudengeid välja pakkuma lahendusi, mis aitavad ülikoolides ressursse säästa. Ideeks võib olla nii toode, teenus, tehnoloogiline lahendus, meetod kui ka kampaania, mis muudab mõtteviisi ja seeläbi ka käitumist.

Lisainfo:

ELINA KINK
kommunikatsioonijuht
cid:image001.jpg@01CFE25A.C4671E20

Keskkonnainvesteeringute Keskus
Narva mnt 7A
Tel: 627 4330
Faks: 627 4170
GSM: +372 5687 5797
www.kik.ee/facebook
www.kik.ee
Jaga sõpradega:

Postitas Solveig Jahnke
Viimati muudetud