Rahvusvaheline linnatriennaal CITYA

CITYA International Poster
Asukoht:
Tallinnas, rahvusvaheliselt ja veebi vahendusel

Algus k.p.:
17.09.2021

Lõpp k.p.:
16.11.2021

Oled oodatud külastama rahvusvahelise linnaruumiga tegeleva kunstitriennaali CITYA programmi Tallinnas ja veebi vahendusel 17.09. – 16.11.2021.

CITYA on tänavu esmakordselt aset leidev kunstisündmus, mis hakkab toimuma iga kolme aasta tagant linnadevahelise kunsti jagamise platvormi ja uue koostöövormina. Esimene CITYA kannab pealkirja „Linn kui meedium”.

Sündmus toimub koostöös Hongkongi Baptisti Ülikooli (algataja), Eesti Kunstiakadeemia, Pekingi Kaunite Kunstide Akadeemia, California Berkeley Ülikooli, Belle Arti di Roma Akadeemia ja Macau Ülikooliga. CITYA kuraatorid on Jenny Balisle (San Francisco), Janet Fong (Hongkong), Kang Li (Peking), Laura Scaringella (Rooma), Reds Cheung ja Kati Ots (Tallinn). CITYA Tallinna platvormi kaaskureerivad lisaks Madis Luik ja Liina Siib ning sellesse panustavad kunstnikud Madli Kaljuste, Ulvi Haagensen, Liina Siib, Hans-Gunter Lock, Johannes Luik ja Laura De Jaeger.

CITYA programmi kuuluvad nii digitaalselt kui ka kõikides osalevates linnades füüsilises ruumis aset leidvad sündmused. Kogu sündmusest saab osa võtta ja programmi ülevaate leiab veebiaadressil citya.space (Programm avaneb 17.09.)

Kunstisündmuse Tallinna programmi kaaskuraator Kati Ots kommenteerib tänavust esimest CITYA-t:

“Selle-aastast Tallinnas aset leidvat programmi võib käsitleda linnaruumikunsti näituse või peitusena, sekkumiste- või žestidekomplektina. Moel või teisel on nii ettevalmistusprotsess kui valminud teosed toiminud hoole või hoolitsemise aktina. Lähtepunktiks oli nii kunstnikele kui linnaelanikele värskendavate kokkupuutepunktide ja kohtumispaikade loomine koroonaviirusest tingitud olukorra kontekstis. Kunstnike dialoogipartneriteks kujunesid Tallinna kohalikud elanikud lasnamäelaste ja Projekteerijate maja argitoimetajate näol, kuid ka liiklussaarte anonüümsete tänavakivide vahelised taimevõrsed ning liikumisrütmide lõhkujate või katkestajatena toimivad pealtnäha passiivsed aiapiirded. Algfaasis hargnesid kunstnike ideeniidid laiali üle kogu linna, valgudes kesklinnast kui tõmbekeskusest välja Lasnamäe, Maardu ja Saueni. Käsitlesime hargnemisi kui protsessi, mis võiks muuhulgas visualiseerida detsentraliseerumist ning rõhutada pandeemiatingimustega kaasnenud fookuse muutust. Kaardistusprotsessi käigus on kohtunud ja põrkunud distantsilt sündinud ideede ja käegakatsutava linna tasandid, kompides meie paindlikkuse piire. Nii nagu projekti alguses välismaal viibinud kunstnikud ja korraldustiimi liikmed jõudsid töö käigus tagasi Eestisse, koondusid meie pingutuste kiuste kummalisel kombel ka ideede väljundid ikka tagasi Tallinna kesklinna piirkonda. Kokkuvõtva tulemusena kasvanud ja kasvatatud koed ja võrsed peituvad Tallinna linnaruumis.”

CITYA-t toetavad Euroopa Regionaalarengu Fond ja Eesti Kultuurkapital.

CITYA Tallinn meeskonda kuuluvad: Madis Luik, Liina Siib, Kati Ots, Reds Cheung.

Veebiaadress: citya.space

Jaga sõpradega:
Lisa Google kalendrisse

Postitas Madis Luik
Viimati muudetud

Vabade kunstide teaduskond Näitused