EKA tootedisaini tudengid võitsid BRUNO disainiauhindade Grand Prix

Bruno võitjad 2022_13
Põiekateeter
Bruno võitjad 2022_11
Bruno võitjad 2022_12
Bruno võitjad 2022_2
Bruno võitjad 2022_4
Bruno võitjad 2022_5
Bruno võitjad 2022_15
Bruno võitjad 2022_16
Matti Õunapuu elutööpreemia
Bruno võitjad 2022_17
Bruno võitjad 2022_18
Bruno võitjad 2022_19
Bruno võitjad 2022_1

Möödunud reedel, 23. septembril jagati välja BRUNO tootedisainiauhinnad. Laureaatide hulgas pälvisid auhinna Insenertehnilise toote disaini kategoorias EKA tootedisaini osakonna tudengid Henry Markus Gregory, Kertu Liisa Lepik ja Linda-Maria Varris võidutööga “Põiekateetri kinnitussüsteem”. Töö saavutas ka elumuutva disaini Grand Prix Idu ehk lubava ja visionäärnse disainiteo peavõidu. 

“Projekti puhul motiveeris meid kõige enam see, et saime lahendada veel puutumata, kuid väga olulist probleemi, mis mõjutab nii suurt tihti tähelepanuta jäävat sihtgruppi. Ammutasime inspiratsiooni nii teistest meditsiinitarvetest, suusaklambritest kui ka lambilülititest,” sõnasid disainerid võidutoodet tutvustades.

Tudengite arendatud uudne lahendus valmis 2021/2022. õppeaastal EKA ettevõtluskoostöö projektina, mida juhendas tööstusdisainer Mihkel-Emil Mikk. Töö tellijaks oli Daniel Kotsjuba. Juhendaja sõnul oli projekt suurepärane õpikogemus kõikidele osapooltele, mis päädis võrdväärse tunnustusega. Mihkel-Emil Mikk lisas noorte disainerite kohta “Mina tunnustan kõiki just selle eest, et nad suutsid projekti hallata, keerukale probleemile ja tehnilisele lahendusele lisaks oma aega juhtida ning tulemusele jõuda. Juhendajana rõõmustasin selle üle, et tudengid ei oodanud kunagi vastuseid, vaid oskasid küsida õigeid küsimusi, mis tegi ka projekti nii öelda nende omaks. Tudengid tõesti väärivad seda tunnustust.”

Insenertehnilise toote disaini kategoorias olid äramärgitud tööde seas teisedki EKA tootedisaini osakonna vilistlased – Siim Simmermann tööga “IWS uue generatsiooni pumpla teenindusava” ning Mihkel Masso oma “Sheetsplintiga”.

Elustiilitoote kategoorias kuulutati võitjaks KIRA saapad, elukeskkondliku toote kategoorias B Wise seenematerjalist valgustid ning insernertehnilise toote kategoorias uudne põiekateetri kinnitussüsteem. Elutööpreemia silmapaistva panuse eest Eesti disaini sai tootedisainer, EKA (ERKI) disaini eriala vilistlane, Matti Õunapuu. ADC*E Noore Püssi kategooria võitjaks sai EKA stsenograafia tudeng Estookin Andreen

Lisaks võitjatele said elustiilitoote kategoorias austava mainimise osaliseks EKA ehtekunsti vilistlase Tanel Veenre Comet ehteseeria ja Kairi Lentsiuse disainitud Telk kollektsioon; elukeskkondliku toote kategoorias Markus Pärnametsa Greenwood tool ja EKA tekstiilidisaini doktorandi Katrin Kabuni Woola villaümbrikud. 

BRUNO võitjad valis välja rahvusvahelistest disainiekspertidest koosnev žürii, koosseisus Päivi Tahkokallio (Soome), Anthony Luciano (USA), Sergio Davila (Mehhiko), Merike Rehepapp (Eesti) ja Spyros Bofylatos (Kreeka).

Jaga sõpradega:

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud