Tallinn Summer Academy – Numbers and Cognition in Urban Environment kutsub täna kl 14.00 avalikule presentatsioonile arhitektuuriteaduskonda

Asukoht:
Arhitektuuriteaduskon, Pikk 20, III korrus, Tallinn

Algus k.p.:
25.08.2017

Algusaeg:
14.00

Lugupeetud linnakodanikud ja huvilised!

Ootame teid täna, 25. augustil kl 14.00 Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna III korruse loenguruumi (Pikk 20) EKA rahvusvahelise suveakadeemia arhitektuuri töötoa Numbers and Cognition in Urban Environment lõpupresentatsioonile.

Vahemikus 21.08-25.08 on välistudengid koos EKA tudengitega käinud välisvaatlustel ja kogunud numbrilist infot, mis tänaseks visuaalsesse vormi pannakse. Käesolev töötuba on üles ehitatud arhitektuuri, numbrite ja tunnetuse peale, kus keskendutakse peamiselt avalikule ruumile. Kaasaegne arhitektuur on läbi põimunud numbritest, mis omavad olulist rolli lähtematerjalis, tööriistades ning tulemustes. Numbritena esinevad arhitektuuris ruumide dimensioonid, seinte kandevõime, päevavalguse hulk, kasutajate sagedus ja seda tuleb sünteesida ning kokku kombineerida projektis. Võib julgelt öelda, et enamus arhitekte töötab arvutiga, kus oluliseks töömeetodiks on numbrite sisestamine. Töötoa eesmärgiks on läbi tarkvaraliste tööriistade jõuda lähemale inimesest lähtuvale linna representatsioonile ja tekitada sügavamat mõistmist, mida üks või teine näitaja linnaanalüüsis tähendab.

Töötoa taustast:

Kui vaadata avalikku ruumi laiemalt, kaasates sellesse inimesed, nende liikumised (põhjused, sagedus), kliima, müra, siis avaneb meile dünaamiline keskkond. Sellest keskkonnast oluliste parameetrite (omaduste) väljanoppimine on olnud pikka aega linnauurijate tähelepanu all, näiteks William H. Whyte, kes püüdis välja joonistada avaliku ruumi kasutamismustreid või Kevin Lynch, kes püüdis leida mentaalset mudelit, mida inimesed kasutavad linna mõistmiseks.

20. sajandi lõpp on sisse toonud arvutusliku jõudluse kasvu, mis on muutnud paljude arvutuste täpsust ning kasutust. Kui varem ei olnud mõeldav käsitsi arvutada trajektoore ühest hoonest teise, siis nüüd on see võimalik. Selle kõrval on tekkinud täiesti uus valdkond, milleks on erinevad simulatsioonid: simuleeritakse liiklust, jalakäijaid või mõlemaid koos. Andmete kogumine on muutunud intensiivsemaks, fookusega kvalitatiivsete andmete kogumiselt kvantitatiivsete andmete poole.

Töötuba juhendasid Raul Kalvo, Mikk Meelak ja Marti Kaljuve.

EKA rahvusvaheline suvekool toimub projekti “Tallinn Summer Academy of Art, Design and Architecture – Edge/ Blurring Boundaries” raames. Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond summas 37 079,24 eurot.

Jaga sõpradega:
Lisa Google kalendrisse

Postitas Solveig Jahnke
Viimati muudetud

Arhitektuuri­teaduskond Avatud loengudTöötoadÜritused