2023. aasta EKA loome-, teadus-, õppe- ja kolleegipreemiad

Kolleegipreemia

Eesti Kunstiakadeemia tunnustas 21. detsembril 2023, aastalõpuüritusel töötajaid, kes on mööduva aasta jooksul paistnud silma oma loometegevusega, õppe- ja teadustöö või mõjusate tegudega.

Iga aasta lõpus tunnustab Eesti Kunstiakadeemia kollektiiv innukaid, andekaid ja teokaid loovkolleege. Kogu nimekiri on leitav siit, sisearhitektuuri osakonnaga seoses väärivad mainimist järgmised äramärkimised:

Parim õppekavajuht 2023 – Jüri Kermik

Parima õppekava-/erialajuhi preemiaga tunnustatakse silmapaistvaid õppekava- ja erialajuhte EKAs.

Teaduskonnad esitasid ja Õppenõukogu valis parimaks õppekavajuhiks Sisearhitektuuri BA õppekava juhi professor Jüri Kermiku.

Kolleegid toovad välja, et
Jüri Kermik on sisse viinud suured muutused sisearhitektuuriõppes ja on süsteemse lähenemisega õppekavajuht. On tõstnud sisearhitektuuri õppe väärtust.

Ta on põhjaliku erialase pagasiga õppekavajuht ning on toonud EKAsse UKs omandatud juhtimise ja õpetamise kogemuse.

Tema tasakaalukas persoon tekitab väga suurt usaldust. Alati meeldiv ja koostöine, kaasamõtlev ja mõtestav ning väärikas.

EKA on palju võitnud Kermiku näol, et ta on tulnud Eestisse tagasi ja jagab oma pikaajalist kogemust. Temalt on meil palju õppida EKAs üldiselt.

*

Parim õppejõud 2023 – Maiu Rõõmus

Parima õppejõu aunimetuse ja preemiaga väärtustatakse õpetamist ja tulemuslikku juhendamist. Parima õppejõu valivad üliõpilased. Küsitluses osales 140 tudengit.

Maiu Rõõmus lõpetas stsenograafia, ERKI, 1978. Töötab praegu EKA vabade kunstide joonistamise osakonna juures mittekoosseisulise joonistamise õppejõuna (Anatoomiline joonistamine)

2014 sai Maiu EKA aumedali, millega autastustatakse EKAs pikaajalise ja sisuka tööga silma paistnud akadeemilisi töötajaid.

Läbi aastate on tagasiside üliõpilastelt olnud väga positiivne. Üsna sageli iseloomustavad üliõpilased teda ja õpetamist ülivõrdes.

Maiu Rõõmus õpetab sisearhitektuuri osakonnas joonistamist esimese ja teise kursuse tudengitele.

Maiu Rõõmuse kõrval jõudsid tudengite TOP 3-e ka arhitektuuriteaduskonna õppejõud Jaan Tiidemann ning sisearhitektuuri osakonna lektor Gregor Taul

*

EKA loomepreemia 2023:

Laura Linsi ja Roland Reemaa – Taaskasutust võimsalt monumentaliseeriva näituse “Linnamaardla. Spolia naasemine” eest.

“Linnamaardla. Spolia naasemine” Arhitektuurimuuseumis 25.05 – 30.0.2023 Ruumiinstallatsioon “Linnamaardla” võtab vaatluse alla ehitusmaterjalide vood läbi maastike ja linnade. Kuraatorid: Laura Linsi, Roland Reemaa. Kaaskuraator: Maria Helena Luiga. Installatsiooni autorid: LLRRLLRR (Laura Linsi, Roland Reemaa, Maria Helena Luiga). Osalejad: kuidas.works (Andrea Tamm, Maria Helena Luiga, Hannes Praks, Henri Papson), Koit Ojaliiv ja Kristel Niisuke, Mariann Drell ja Ruuben Rekkor, SRIK Vanamaterjal (Holger Orek), TalTech Ehituse- ja arhitektuuriinstituut (Simo Ilomets ja Anni Martin), Andres Tolts, Johanna Ulfsak.

Laura Linsi ja Roland Reemaa on sisearhitektuuri osakonna kauaaegsed õppejõud. Reemaa juhendas 2023.  a. kevadsemestril koos Hannah Segerkrantziga ka sisearhitektuuri magistristuudiot.

Jaga sõpradega:

Postitas Gregor Taul
Viimati muudetud